Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

A. Τσίπρας: Ο 1ος πρ. κόμματος που συζήτησε με τα Δ.Σ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Πριν από την ομιλία του στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τον κύριο Τσίπρα για τα προβλήματα της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με σωματεία εργαζομένων και φορείς της πόλης :
το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου (κ.κ. Νίκο Καλλιμάνη, Σπ. Μπόγδανο, Αντ. Πινακουλάκη, Αντ. Καλοσκάμη, Δημ. Στρούβαλη, Χ. Μπαϊρακτάρη, κα Αργ. Μουκίου ), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών του Δήμου Αμαρουσίου (κ. Ευαγγ. Καγιά), το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου (κ.κ Μ. Λαζαρίδου και Ειρ. Μουζάκη), το Σωματείο Οδηγών Δημοτικών Συγκοινωνιών Αττικής (κ.κ. Μαρ. Δημητρακόπουλο, Γιαννακόπουλο Γ.) το Σύλλογο Λειτουργών Α΄  Εκπαίδευσης Αμαρουσίου - Κηφισιάς,(κ. Δ. Πολυχρονιάδη), τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου (κ.κ. Γ. Παπαχρυσάνθου και Γρ. Καραδήμα).
 Η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου, λόγω χρονικού κωλύματος των εκπροσώπων της δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνάντηση.
Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς είναι η μισθολογική υποβάθμιση, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, τα χαράτσια κ.α. Τόνισαν πως αυτή η κατάσταση «δεν πάει άλλο» και έχει οδηγήσει την κοινωνία σε κατάθλιψη που περιέχει ακόμα και την πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης.
Οι εκπαιδευτικοί ανέδειξαν την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, τον κίνδυνο να μπουν και εκείνοι στην εφεδρεία και τα προβλήματα λειτουργίας και χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών που προκύπτουν από την πολιτική που οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε διάλυση. Επίσης ο κύριος Πολυχρονιάδης τόνισε πως το δημόσιο σχολείο παραδίδεται στα χέρια των «χορηγών» που θα μπορούν να απαιτήσουν ακόμα και παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαχρυσάνθου μίλησε για πτώση του τζίρου πάνω από 40%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ένα στα οκτώ μαγαζιά στο κέντρο του Αμαρουσίου έχουν κλείσει και δυστυχώς οι προβλέψεις για μετά τα Χριστούγεννα δεν είναι καλές δήλωσε.
Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που τους δόθηκε η δυνατότητα ως εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων να επικοινωνήσουν άμεσα για πρώτη φορά με πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος και να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Ο κ. Τσίπρας αφού ζήτησε αρκετές διευκρινίσεις σε όσα ειπώθηκαν, δήλωσε πως στις σημερινές συνθήκες κρίσης και ύφεσης στην Ευρώπη που κινδυνεύει να πάρει παγκόσμιο χαρακτήρα, πλήττοντας όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τη μεσαία τάξη.
«Είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί ο φόβος που καλλιεργείται και οδηγεί σε συντηρητικές αναδιπλώσεις. Δεν απαιτείται έκρηξη (απάντησε σε σχετική παρατήρηση εργαζομένου του Δήμου) γιατί αυτή μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη αλλά οργανωμένη πάλη για την απόκρουση των πολιτικών των μνημονίων και της λιτότητας και συγκρότηση συνασπισμού εξουσίας που θα επιβάλλει πολιτικές εξελίξεις προς όφελος των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας. Ένας συνασπισμός εξουσίας που πρώτα και κύρια θα επιλέξει να επιλύσει τα κοινωνικά προβλήματα μέσα από διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις των δυνάμεων που θα τον αποτελούν».
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι πρόθυμη να προβάλλει στο κοινοβούλιο τα ειδικότερα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Χαρακτήρισε ως θέματα άμεσης προτεραιότητας τον αγώνα κατά των χαρατσιών μέσω της Δ.Ε.Η. καθώς και την αντίσταση στα σχέδια για προσλήψεις εργαζομένων στους Δήμους μέσω Μ.Κ.Ο., που τους καταδικάζουν να δουλεύουν σε καθεστώς αναξιοπρέπειας για να καλύπτουν τις βασικές βιολογικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου