Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Λαϊκό» Πανεπιστήμιο θα "εκπαιδεύει" πολίτες Αμαρουσίου !!!

Ευρεία κοινωνική έρευνα για χάραξη νέας κοινωνικής πολιτικής
Τη διεξαγωγή ευρείας κοινωνικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, υπό το πρίσμα των νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, καθώς και τη λειτουργία «Λαϊκού Πανεπιστημίου» συζήτησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Οι νέες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενεργοποιούν ένα ακόμη άξονα του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αμαρουσίου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Στόχος της έρευνας είναι κατά πρώτον, να διερευνηθεί το επίπεδο της αποστέρησης και της φτώχειας στην ευρύτερη κοινότητα και κατά δεύτερο, εάν οι ενδεχόμενες νέες ανάγκες των πολιτών καλύπτονται από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για τη χάραξη της νέας κοινωνικής πολιτικής, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της τον πολίτη και τις καθημερινές του ανάγκες.
Η κοινωνική έρευνα θα διεξαχθεί από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Παν/μιου Πελοποννήσου, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών ξεκινά στις αρχές του νέου έτους η λειτουργία του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

«Λαϊκό» Πανεπιστήμιο θα εκπαιδεύει πολίτες Αμαρουσίου !!!

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό και περιλαμβάνει ένα κύκλο εκπαιδευτικών διαλέξεων σε θέματα επίκαιρα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία. Τα θέματα αυτά θα έχουν βιωματική προσέγγιση και θα δίνονται χρηστικές οδηγίες με σκοπό να ενσωματωθεί η επιστημονική γνώση με επιτυχία στη καθημερινή ζωή.
Τα θέματα και οι αντίστοιχες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα, ώστε να εγγραφούν όσοι πολίτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, ενώ με τη ολοκλήρωσή του θα λαμβάνουν σχετική πιστοποίηση.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων πρωτοβουλιών για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας υπογραμμίζει:
«Με αρωγό στην προσπάθεια μας το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη σημαντική συμβολή του Καθηγητή κ. Παπαθεοδώρου, προχωρούμε σε νέες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας.
Οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, απαιτούν την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.
Η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και η διοχέτευση της με επιτυχία στην καθημερινή μας ζωή τόσο σε επίπεδο ερευνητικό, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης των πολιτών μπορεί να γίνει μοχλός προόδου και ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας.
Η γνώση είναι δύναμη, είναι επένδυση και κοινωνικό αγαθό που στις δύσκολες συνθήκες μπορεί να ενώσει και να δώσει λύση στα αδιέξοδα της κοινωνίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου