Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εβαλαν το "λύκο" να φυλάει, τα πρόβατα ...

Σοβαρό θέμα διαφάνειας προκύπτει από την επιλογή του κ. Κ. Μητρόπουλου ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο Δ.Σ. του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», υποστηρίζουν οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Τονίζουν ότι ο " κ. Μητρόπουλος, ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση,  από το Σεπτέμβριο του 2008 ήταν  Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, ενώ ήταν ο ιδρυτής και, μέχρι το 2008, επικεφαλής στην εταιρεία συμβούλων Kantor.
Επισημαίνουν επίσης ότι μεταξύ άλλων, στον Όμιλο Λάτση ανήκει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το γνωστό Mall στο Μαρούσι, που αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας. Η νομιμότητα της οικοδόμησής του ακόμα εκκρεμοδικεί. Ο Όμιλος Λάτση θεωρείται υποψήφιος αγοραστής και για άλλα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που θα εκποιηθούν μέσω του Ταμείου αξιοποίησης...
Τυχαίο; Δε Νομίζω !!!
Οπως επισημάναμε αρκετές φορές στο παρελθόν, όλως τυχαίως από τη EUROBANK  η κυβέρνηση GAP αντλεί "ικανότατα" στελέχη , π.χ Χάρης Παμπούκης επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Λάτση και Απόστολος Ταμβακάκης που από τη γνωστή σε όλους τους Μαρουσιώτες "Lamda" μετεπήδησε στην Εθνική τράπεζα ως Διευθύνων Σύμβουλος( που oσονούπω συγχωνεύεται με τη EUROBANK !!!), ενώ αρκετές ιστοσελίδες κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για συγ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Λάτση, υπογραμμίζοντας πως:
1) Ο κ. Καραμούζης είναι Μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ  παραμένοντας στη Eurobank, 2) Ο κ. Αρχοντίδης είναι Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ   παραμένοντας στη Eurobank
& 3) Ο κ. Ρογκάκος - Οικονομικός είναι Διευθυντής του ΟΠΑΠ αποχωρώντας όμως από τη Eurobank.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμπληρώνεται από τους:
ο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμπληρώνεται από τους: ο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμπληρώνεται από τους: ο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμπληρώνεται από τους:
Ανδ. Ταπραντζή, που είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην περίοδο 2005-2009 και είχε παραιτηθεί επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Αντ. Βαρθολομαίο, που το 2005 είχε οριστεί διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ, ενώ τον Νοέμβριο του 2009 κατέλαβε και τη θέση του προέδρου στην εταιρεία, απ' όπου και αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα.
Αννα Ζωηρού, οικονομολόγο, σύμβουλο επιχειρήσεων και επιστημονική σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Την τοποθέτηση των ανωτέρω στην εταιρεία θα πρέπει να εγκρίνει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου