Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

"Εμπόριο ελπίδων" με τις ευλογίες της Ε. Ε.

H περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, στα πλαίσια της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη, με τη δημιουργία  θέσεων απασχόλησης 5μηνης διάρκειας με άδηλες εργασιακές σχέσεις και όρους απασχόλησης για άνεργους, είναι ο βασικός στόχος της σύναψης Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Αστικών «Μη Κερδοσκοπικών – Μη Κυβερνητικών» οργανώσεων, στο πλαίσιο του  προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Αυτό υποστηρίζει η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ", η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι "το εμπόριο ελπίδων και η οικοδόμηση δικτύων πελατειακών σχέσεων φαίνεται ότι καλά κρατεί και συνεχίζεται με τις ευλογίες της Ε. Ε. Αλλωστε και η Ε. Ε. από το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ – Ν. Δ. – ΛΑΟΣ περιμένει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που εισηγείται για το ξεπούλημα της χώρας και την υποδούλωση των Ελλήνων εργαζομένων".
Ο στόχος είναι διπλός:
Από τη μια να αποσυρθεί όσο το δυνατό περισσότερο το κράτος και οι Ο.Τ.Α. από την παροχή δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και από την άλλη να παγιωθεί το καθεστώς της απασχολησιμότητας στους Έλληνες εργαζόμενους, με περαιτέρω χτύπημα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, η οποία ήδη βάλλεται από την κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο.
Εξοργιστικός είναι ακόμα ο τρόπος που αντιλαμβάνονται κυβέρνηση και η Ε. Ε. την ανάπτυξη και μάλιστα τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, αφού εκατομμύρια ευρώ θα διοχετευθούν σε αυτές τις λεγόμενες «μη κερδοσκοπικές – μη κυβερνητικές» οργανώσεις για να προσλάβουν άνεργους με πεντάμηνες συμβάσεις (σε χρονική διάρκεια 12 μηνών, μη τυχόν και διεκδικήσουν και το δικαίωμα μονιμοποίησης τους), για να παρέχουν έργο αντίστοιχο αυτού που υποχρεούται να παρέχει το κράτος και οι Ο. Τ. Α. δωρεάν στους πολίτες – δημότες.
Ουσιαστικά πρόκειται για Συμπράξεις Δημόσιων με Ιδιωτικούς Φορείς (Δήμοι – ΜΚΟ) με στόχο την εκχώρηση χρυσοφόρων κομματιών του Δημοτικού έργου στα χέρια ιδιωτών.
Μάλιστα αυτές οι «μη κερδοσκοπικές – μη κυβερνητικές οργανώσεις», οι οποίες και κερδοσκοπικές είναι και κυβερνητικές, έρχονται απευθείας συστημένες από τα υπουργεία της κυβέρνησης, αφού πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικά διαχειριστικής επάρκειας τα οποία χορηγούνται από τα αρμόδια υπουργεία, με ότι αυτό συνεπάγεται και σημαίνει. Οι Δημοτικές αρχές από την άλλη εξασφαλίζουν ένα καλό δίκτυο πελατειακών σχέσεων, μέσω των προσλήψεων από τις ΜΚΟ και ησυχάζουν και από τις πιέσεις για μονιμοποιήσεις, αφού οι εργασιακοί φορείς είναι οι συγκεκριμένες ΜΚΟ, όλα δηλ. κομμένα και ραμμένα στα μέτρα όσων υποστηρίζουν το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.
Τέτοιου είδους προγράμματα απασχόλησης εφαρμόστηκαν ήδη φέτος στη δημόσια εκπαίδευση με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και για να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονταν με αυτά αναγκάστηκαν να καταφύγουν επανειλημμένα σε επισχέσεις εργασίας με την κάλυψη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ. Ο. Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε.).
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και όσοι στηρίζουν τέτοια μνημόνια συνεργασίας και συμβάλλουν στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και στους Δημότες της πόλης.
Το είπαμε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα το ξαναπούμε: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ που επιχειρεί να εισάγει και στο Δήμο Αμαρουσίου η Δημοτική Αρχή με τη σύναψη των συγκεκριμένων μνημονίων συνεργασίας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου να μην προχωρήσει στη σύναψη τέτοιων συμβάσεων και να πάψει να αποδέχεται τέτοιου είδους πολιτικές που υποβάλλονται από την κυβέρνηση των εντολοδόχων του Δ. Ν. Τ. – Ε. Ε. – Ε. Κ. Τ. και στόχο έχουν τον εξανδραποδισμό και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
Η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου Γ. Πατούλη έφτασε πλέον στα όρια της.
Όποιος είναι ενάντια στα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τον Καλλικράτη, ας το αποδείξει έμπρακτα απορρίπτοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και Ε. Ε. που πλήττουν τους εργαζόμενους και το λαό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου