Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Η Ελλάδα καινοτομεί»

                   Στη Raycap που εδρεύει στο Μαρούσι
    το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας
Τέσσερις ερευνητικές ομάδες εταιρειών και πανεπιστημίων από τον τομέα εφαρμοσμένης έρευνας και τον τομέα της καινοτομίας βραβεύτηκαν την Τρίτη 5 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση του ΣΕΒ και της Eurobank, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Η Ελλάδα καινοτομεί».
Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας απέσπασε η ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το «AquAsZero», ένα κοκκώδες στερεό υλικό, που απομακρύνει το αρσενικό (τρισθενές και πεντασθενές) από το πόσιμο νερό, με χαμηλό κόστος και υψηλή αποτελεσματικότητα.
Το δεύτερο βραβείο πήρε η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, για την «Παραγωγή Βιοντίζελ Δεύτερης Γενιάς από Καταλυτική Υδρογονοεπεξεργασία Τηγανέλαιων».
Στο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας το πρώτο βραβείο έλαβε η ερευνητική ομάδα της εταιρείας Raycap, με έδρα το Μαρούσι, για το «Σύστημα υψηλών προδιαγραφών για προστασία σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών ή διατάξεων από κρουστικές υπερτάσεις του ηλεκτρικού δικτύου».
Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η ερευνητική ομάδα της Danaos Management Consultants SA, με έδρα την Αθήνα, για το «Προηγμένο λογισμικό προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων, κατάλληλα σχεδιασμένο για την υποστήριξη ναυτιλιακών επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου