Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γ. Αυγερόπουλος: «Φλερτάροντας με τον θάνατο»

Βραβείο βαρβαρότητας στην ΕΛ.ΑΣ των Παπουτσή-Οικονόμου
Η συγκλονιστική μαρτυρία του Γ. Αυγερόπουλου για την επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα
«Φλερτάροντας με το θάνατο» είναι ο τίτλος του κειμένου στο οποίο ο δημοσιογράφος Γ. Αυγερόπουλος περιγράφει τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της καταστολής των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας,.
«Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι.
Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου την  Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου