Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

"Θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση" !

Στην κρίση που περνά η χώρα μας αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα, από το δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον δήμαρχο Γ. Πατούλη. «Κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Θέλουμε να σας πούμε θαρσείτε και μη καταβάλλεσθε από την κρίση. Από την εμπειρία μας, κάθε καταιγίδα κάποτε τελειώνει, ενώ ως έθνος, ζήσαμε και χειρότερα και τα αντιμετωπίσαμε», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...
Στο δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (ο οποίος εξακολουθεί να αναρρώνει από το κάταγμα που υπέστη πριν από λίγες ημέρες στο πόδι του), τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, ενώ στην αίθουσα τελετών, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αμαρουσίου, παρουσία μητροπολιτών, κληρικών, βουλευτών και πλήθους κόσμου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ανέγνωσε την απόφαση Ανακήρυξης. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου επέδωσε την Τιμητική Διάκριση στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του προσέφερε "Τιμής Ένεκεν και Αγάπης και Σεβαστού Μεγίστου" το Χρυσό Κλειδί της πόλης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε αναμνηστικό δώρο στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος προσφέροντάς του ένα κεραμικό αγγείο, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Στον συνδημότη μας, από την Κεραμούπολη που λέγεται Μαρούσι ".
Στην τελετή παρέστησαν τα μέλη της Συνοδείας του Πατριάρχη, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περγάμου κ.κ. Ιωάννης, Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος, ο υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. κ.κ. Ιωακείμ Μπίλλης, ο Μ. Ιεροκήρυκας κ.κ. Βησσαρίων.
Επίσης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομος Β', Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας, οι Πανασιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Μάρκος Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Νικόλαος Τζίβας, Γρηγόριος Λιέπουρης, Δωρόθεος Κιούσης, Πατρίκιος Καλεώδης και Αλέξιος Μπουρλής.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο π. Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Γείτονας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αττικής Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Καστρινάκης, οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων και ο π. Δήμαρχος Αμαρουσίου Χρήστος Βλάχος, καθώς και εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών, μέλη της Διοίκησης του Δήμου και Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου.
Το πρωί τελέστηκε λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Ίμβρου-Τενέδου Κύριλλο, Σάμου Ευσέβιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ιλίου Αθηναγόρα και Κηφισίας Κύριλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου