Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΛΑ.ΣΥ:Να λειτουργήσουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Οι αρνητικές συνέπειες του «Καλλικράτη» στο χώρο των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κάνουν με δραματικό τρόπο αισθητή την παρουσία τους και επηρεάζουν νέους γονείς κι εργαζόμενους σε αυτούς.
Η ευθύνες βαραίνουν όχι μόνο την πλειοψηφούσα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Μαρουσιού αλλά και όλες εκείνες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έβαλαν πλάτη για να λειτουργήσει ο «Καλλικράτης».
Οι σημερινές εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, η οποία προεκλογικά ενημέρωσε για τις συνέπειες αυτών των πολιτικών, που μόνο επιπλέον δεινά φορτώνουν στις πλάτες των εργαζόμενων και της λαϊκής οικογένειας.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ καλεί τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους σε πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  1. Να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί τη νέα σχολική χρονιά και να ανοίξουν κι άλλοι. Καμία εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή.
  2. Να χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών (για τροφεία, κτλ)
  3. Κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει έξω από τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Μαρουσιού. Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα των εργαζομένων ανεξάρτητα από οικονομικά ή άλλα κριτήρια.
  4. Πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους
  5. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος είτε εργάζεται στους παιδικούς σταθμούς είτε σε όποια άλλη υπηρεσία.
  6. Καλούμε τους γονείς που έχουν παιδιά στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να μη δεχτούν να πληρώσουν για τροφεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ για την ανατροπή της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δουλειά, ή με μισθούς πείνας, χωρίς σύνταξη και περίθαλψη, με λειψή μόρφωση και δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου