Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τίμησαν την Γιουνίς Σράιβερ

Την γυναίκα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ιδέα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, Γιουνίς Κένεντι Σράιβερ (1921-2009), τίμησαν την Κυριακή πλήθος ανθρώπων που βρέθηκαν στο Μαρούσι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η κόρη της κ. Σράιβερ, Μαρίαμ ο γιός της και πρόεδρος του Παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου, η σύζυγος του αντιπρόεδρου των Η.Π.Α, Τζίλ Μπάιντεν, οι NBAers Γιάο Μίνγκ και Ντικέμπε Μουτόμπο, ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων.
Μόνο καλά είχε να πει για την τιμώμενη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ενδιαφέρθηκε για ανθρώπους με διανοητικά προβλήματα. Ό, τι και αν κάνει κανείς για ανθρώπους, που προσέφεραν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, είναι λίγο», είπε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να στεκόμαστε στους συνανθρώπους μας, να νοιαζόμαστε και να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να τους ενισχύουμε και να τους δίνουμε μια παρηγοριά στις δυσκολίες τις ζωής. Οι δυσκολίες δεν είναι μόνο για τους ανάπηρους, αλλά και για τους υγιείς. Η εκκλησία μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλόν της ζωής, πάντοτε με αγάπη προς όλους τους ανθρώπους μας».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το Αμαλίειο Ορφανοτροφείο στο Μαρούσι και ονομάστηκε «Παιδικό πάρκο Special Olympics «Ευνίκη», προς τιμήν της Γιουνλις Κένεντι Σράιβερ, ενώ έγιναν αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας που φέρει το όνομά της.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ ,
στην ειδική τελετή προς τιμήν της Γιούνις Κέννεντι Σράιβερ, στο Μαρούσι.

"Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να στεκόμαστε στους συνανθρώπους μας, να νοιαζόμαστε και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τους ενισχύουμε και να τους δίνουμε μια παρηγοριά στις δυσκολίες τις ζωής", δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μαρούσι προς τιμήν της Γιουνίς (στα ελληνικά "Ευνίκη") Κέννεντυ Σράιβερ (1921-2009), η οποία ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ιδέα των Αγώνων Special Olympics.
"Οι δυσκολίες δεν είναι μόνο για τους ανάπηρους, αλλά και για τους υγιείς. Η εκκλησία μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλόν της ζωής, πάντοτε με αγάπη προς όλους τους ανθρώπους μας", τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Εξέφρασε δε, την χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "συνεχίζεται το χθεσινοβραδινό μεγάλο και ιστορικό γεγονός, των εγκαινίων Special Olympics", όπως είπε.
Αναφερόμενος στην Γιουνίς Σράιβερ, είπε: "Ενδιαφέρθηκε για ανθρώπους με διανοητικά προβλήματα. Ό,τι και αν κάνει κανείς για ανθρώπους που προσέφεραν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, είναι λίγο."
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το Αμαλίειο Ορφανοτροφείο στο Μαρούσι και ονομάστηκε "Παιδικό πάρκο Special Olympics "Ευνίκη"", προς τιμήν της Γιουνίς Κέννεντυ Σράιβερ , ενώ έγιναν αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας που φέρει το όνομά της.
"Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, όπου το πνεύμα της γυναίκας που θεμελίωσε το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics συναντά το σήμερα και το αύριο", δήλωσε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics. "Το πάρκο απευθύνεται στους αληθινούς πρωταγωνιστές. Εκείνους που ενσαρκώνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έναν κόσμο με περισσότερη ανθρωπιά και περισσότερο χαμόγελο. Τα παιδιά με και χωρίς διανοητική αναπηρία", συμπλήρωσε.
"Δίνουμε το παρόν και τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε τα Special Olympics να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κίνημα", δήλωσε απ την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος του Ολυμπιακού Δήμου Αμαρουσίου.
Η κόρη της Σράιβερ, Μαρία Σράιβερ, είπε: "Η μητέρα μου θα ήταν πολύ περήφανη για το πάρκο, γιατί πίστευε στο πνεύμα του παιγνιδιού και του συναγωνισμό και αυτές ήταν οι αξίες που την ενέπνευσαν για να δημιουργήσει το Παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics".
Μιλώντας για τη Γιουνίς Κέννεντυ Σράιβερ, ο Ναμίσεφ αθλητής των Special Olympics την χαρακτήρισε ως "την γυναίκα η οποία λαμπάδευσε ένα πάθος που δε θα σβήσει ποτέ και η φλόγα του θα παραμένει στην καρδιά μας για πάντα".
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η σύζυγος του αντιπρόεδρου των Η.Π.Α ,Τζίλ Μπάιντεν, καθώς και ο Τίμ Σράιβερ, πρόεδρος του Παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics και γιος της τιμώμενης.
Παρόντες ήταν επίσης οι μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ Γιάο Μίνγκ και Ντικέμπς Μουτόμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου