Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

O "Οικονομικός" Πατριάρχης του Πατούλη

Ο "πανικός" του κ. Πατούλη και ένα σαρδάμ ... με νόημα !!! 
Μετά το εκτενές ρεπορτάζ για την χλυδάτη, κλειστή εκδήλωση σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στον Αστέρα Βουλιαγμένης, θα σας αποκαλύψουμε τί συνέβη σε ένα άλλο κλειστό event των Special Olympics.
Tη περασμένη Κυριακή (26/6/11), λοιπόν, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το Αμαλίειο Ορφανοτροφείο στο Μαρούσι και ονομάστηκε "Παιδικό πάρκο Special Olympics "Ευνίκη"", προς τιμήν της Γιουνίς (ελληνιστί "Ευνίκη") Κέννεντυ Σράιβερ, ενώ έγιναν αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας που φέρει το όνομά της.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η σύζυγος του αντιπρόεδρου των Η.Π.Α, Τζίλ Μπάιντεν, καθώς και ο Τίμ Σράιβερ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics και γιος της τιμώμενης, όπως και η κόρη της Σράιβερ και απατημένη σύζυγος του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μαρία Σράιβερ, μαζί με άλλα νεαρώτερα μέλη της οικογένειας Κένεντυ.
Παρόντες ήταν, επίσης, οι μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ Γιάο Μίνγκ και Ντικέμπς Μουτόμπο, στους οποίους δίστασε να σταθεί δίπλα ο πανευτυχής δήμαρχος του Ολυμπιακού δήμου Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, για να μην... φανεί η υψομετρική διαφορά με τους γίγαντες, ενώ είχε πάντα δίπλα του την εντυπωσιακή σύζυγό του (η οποία όμως ατυχώς επέλεξε ένα άκυρο για τη περίσταση φόρεμα).
"Δίνουμε το παρόν και τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που συνέβαλαν έτσι ώστε τα Special Olympics να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κίνημα", δήλωσε ο κ. Πατούλης, αλλά μέχρι να ανέβει στο πόντιουμ έζησε στιγμές αγωνίας, καθώς είχε χάσει τον έτοιμο λόγο του και έτρεχε -μαζί με έναν έμπιστο της προσωπικής του φρουράς- στο αυτοκίνητο που ήταν αρκετά μακριά παρκαρισμένο για να βρει τον λόγο του, την ώρα που μιλούσαν οι επίσημοι καλεσμένοι. Έτσι, δεν άκουσε τα περισσότερα από τα ωραία λόγια τους και εμφανώς ταραγμένος και ιδρωμένος έκανε κι ένα δικαιολογημένο -από την οικονομική συγκυρία- σαρδάμ.
Ξεκινώντας το λόγο του κι αρχίζοντας τις προσφωνήσεις, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον απεκάλεσε κατά λάθος "Οικονομικό" Πατριάρχη, κάνοντας πολλούς από τους παρευρισκόμενους να γελάσουν...
ΠΑΡΑΤΗΤΗΡΗΤΗΣ: Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει !!!
Και για του λόγου το αληθές ...

Και ένα ερώτημα:
Εκπρόσωπος της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (που εδρεύει στο Μαρούσι), παραβρέθηκε στην τελετή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου