Τρίτη 10 Μαΐου 2011

O Δήμος είναι λεηλατημένος !!!

Δελτίο τύπου με το οποίο σχολιάζει διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας και εξαπολύει σφοδρη επίθεση στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εξέδωσε ο συνδυασμός "Για ένα νέο Μαρούσι" επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δορύλαος Κλαπάκης.
 Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: Σχολείο Νέας Φιλοθέης:
 Αδεξιότητα ή μη νόμιμη συναλλαγή;
•Θα είχε κατασκευαστεί και θα λειτουργούσε από το 2006 σε εγκεκριμένο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) χώρο, αν η ομάδα Πατούλη, για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, δεν παραβίαζε το νόμο και το καθήκον της απέναντι στην έτοιμη από τότε να υλοποιηθεί πρόταση του ΟΣΚ.
•Τώρα ο φερόμενος δήμαρχος Πατούλης, σύμφωνα με κάποιο μνημόνιο «τσιμεντοποίησης», θριαμβευτικά ανακοινώνει πριν απ’ το Πάσχα ότι η ΚΕΔ παραχωρεί 7 στρέμματα μέσα στο λεγόμενο πάρκο για την κατασκευή Σχολείου.
Ταυτόχρονα αναγγέλλεται και η πώληση από την ΚΕΔ δημοσίων εκτάσεων στο Μαρούσι, 70 συνολικά στρεμμάτων.
Ποιος εχέφρων πολίτης μπορεί να αποφύγει τη σκέψη ότι η «παραχώρηση 7 στρεμμάτων για Σχολείο μέσα στο πάρκο» δεν είναι μια προσυμφωνημένη συναλλαγή Πατούλη – Κυβέρνησης, ώστε να πουληθούν ως οικόπεδα σε ιδιώτες οι υπόλοιπες δημόσιες εκτάσεις (που σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να δοθούν για κοινόχρηστους χώρους);
Τι προβλέπει ο νόμος για τους κοινόχρηστους χώρους του Αμαρουσίου
Ο Δήμος και το κράτος είναι υποχρεωμένοι να διαθέσουν για τους κατοίκους της πόλης τουλάχιστον 2.281 συνολικά στρέμματα κοινόχρηστης γης. Απ’ αυτά, 1022 στρέμματα για χώρους πρασίνου και παιδικών χαρών, 702 για αθλητικούς χώρους, 441 για σχολεία, 25 για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 89 για εγκαταστάσεις πολιτισμού.
•Αντί των 1022 στρεμμάτων πρασίνου και παιδικών χαρών που προβλέπει ο νόμος, το Μαρούσι έχει σήμερα λιγότερα από 350.
•Καί αντί των 1.257 στρεμμάτων για αθλητισμό, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και πολιτισμό, το Μαρούσι έχει σήμερα λιγότερα από 300!
Γιατί ούτε καν συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότασή μας να γίνουν πράσινο οι δημόσιες εκτάσεις του Αμαρουσίου που προωθεί για πώληση η ΚΕΔ;
Με ψήφους των συνδυασμών που στηρίχτηκαν από τη Ν.Δ. (Πατούλη), το ΠΑΣΟΚ(Γιαννακάκου) και το ΚΚΕ (Μπουντούρογλου) η πρότασή μας να χαρακτηριστούν ως χώροι πρασίνου οι δημόσιες εκτάσεις στο Ψαλίδι, στην Αγία Φιλοθέη, στον Άγιο Θωμά και αλλού, που προωθεί για (ξε)πούλημα η ΚΕΔ σε ιδιώτες με την ανοχή του Δήμου, ΔΕΝ έγινε δεκτή ούτε καν για συζήτηση. Γιατί;
•Σύμφωνα με δημοσιευμένο νόμο και ως επιτάσσει και υποχρεώνει το Σύνταγμα, αυτά και άλλα 70 στρέμματα της ΚΕΔ στο Μαρούσι, οφείλουν να δοθούν στους κατοίκους αυτής της πόλης, για κάλυψη των υποχρεωτικών αναγκών σε κοινόχρηστους χώρους, ώστε να ζουν οι κάτοικοι του Αμαρουσίου τουλάχιστον στα κατώτατα όρια του φυσιολογικού.
Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου του Αμαρουσίου στην… Μητρόπολη Κηφισιάς!
•Στις 12 Απριλίου 2011, με ψήφους των ομάδων Πατούλη και Γιαννακάκου, «παραχωρήθηκε»(από τον καταχρεωμένο και πολεοδομικά κατεστραμμένο Δήμο Αμαρουσίου και παρά την αγανάκτηση των γύρω κατοίκων), δωρεάν κοινόχρηστος χώρος στην Κοκκινιά, στην… «πάμφτωχη» μητρόπολη Κηφισιάς!
•Μετά παραπονιέται ο φερόμενος δήμαρχος Πατούλης και οι διακομματικές ομάδες, γιατί αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε συνεχώς στη Δικαιοσύνη κατ’ αυτών που καταστρέφουν την πόλη παρανομώντας.
•Άλλωστε, χάρη στις παλαιότερες παρεμβάσεις μας εναντίον των ενεργειών της ομάδας Τζανίκου σε συνδυασμό με την «επιλογή» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και το 2006 αλλά και το 2010 να χάσει τον Δήμο (σε συνδυασμό με την «εσκεμμένη» τακτική των άλλων κομματικών ομάδων, προφανώς λόγω της κοινής γραμμής και συνεργασίας στα διακομματικά ρουσφέτια) έγινε δήμαρχος ο Πατούλης από το πουθενά!
Ανατροπή παλαιών αποφάσεων Βάσως Παπανδρέου για περιοχή Δηλαβέρη
•7 χρόνια συνεχών προσφυγών μας και δικαστηρίων και 4 αποφάσεις του ΣτΕ χρειαστήκαμε για να ανατρέψουμε (με τον τελευταίο νόμο της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Μπιρμπίλη τις παράνομες Υπουργικές Αποφάσεις (μεταξύ αυτών και της «εξυπηρέτησης» Εταιρίας Ξενοδοχείων – Καζίνων, καταπατητών κλ.π. στην περιοχή Δηλαβέρη), που υπογράφτηκαν επί Υπουργίας Βάσως Παπανδρέου και των οποίων συνεχίστηκε η προώθηση από την (σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου) αποκαλούμενη «Πολεοδομική Μαφία».
•Κι αυτό επετεύχθη, αφού φυσικά στείλαμε στον Εισαγγελέα και έχει ασκηθεί δίωξη κατά του Διευθυντή του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και κατά των εμπλεκομένων υπαλλήλων του Δήμου και της Νομαρχίας, που επιχειρούσαν εν γνώσει τους και αντισυνταγματικά να δημιουργήσουν παράνομα τετελεσμένα γεγονότα αρκετών δισεκατομμυρίων υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.
Υποστήριξη Πατούλη στους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων!
•Τις καταλήψεις του Δημαρχείου Αθηνών από τα ρουσφέτια υποστήριξε ο Πατούλης δημόσια, μαζί με τις αυτοαποκαλούμενες αριστερές ομάδες (Παπαρήγα – Μπουντούρογλου, Τσίπρα - Μαγιάκη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Πολυχρονιάδη), ζητώντας να διοριστούν στο Δημόσιο απ’ το παράθυρο οι στρατιές των (διακομματικών) πελατειακών σχέσεων, που ζητάνε χωρίς ντροπή να σταματήσουν τις ισότιμες για όλους τους ανέργους προκηρύξεις και διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, για προσλήψεις στους Δήμους.
•Για τους «προστάτες» των ρουσφετιών οι τίμιοι άνεργοι νέοι, που δεν θέλουν να συρθούν στους διαδρόμους των διεφθαρμένων διακομματικών πολιτικών προσώπων, δεν έχουν δικαιώματα.
•Και οι πολίτες που δουλεύουν σαν σκυλιά στον ιδιωτικό τομέα με τον καθημερινό φόβο της απόλυσης, πληρώνοντας από τον μισθό τους τα υπεράριθμα διακομματικά ρουσφέτια και τους διορισμένους από το παράθυρο συμβασιούχους των οικογενειών των Δημοτικών Σύμβουλων, τι είναι; Ηλίθιοι;
•Και πόσο θα αντέξουν και θα ανέχονται να πληρώνουν τις παρανομίες τους;
•Και μετά αναρωτιόμαστε πώς και ποιοι βούλιαξαν και κατέστρεψαν αυτή τη χώρα.
Προσφυγή κατά του Προϋπολογισμού του Δήμου
Την 5η Απριλίου 2011 ο δημοτικός συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ του κ. Δορύλαου Κλαπάκη κατέθεσε προσφυγή κατά του Προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου, έναν προϋπολογισμό που δεν απεικονίζει την πραγματικότητα και δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει. Δηλαδή μια στρέβλωση της πραγματικότητας η όποια κατέστρεψε με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 15 χρόνια ένα από τα καλύτερα προάστια του Λεκανοπεδίου. Σχετικά με το θέμα, ο Δορύλαος Κλαπάκης στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, είπε – διαρκώς διακοπτόμενος – τα εξής: “Σήμερα δεν κρίνεται ο Προϋπολογισμός, απλά ψηφίζονται από την πλειοψηφία ορισμένα νούμερα. Η νομιμότητα αυτού του προϋπολογισμού θα κριθεί την επομένη μέρα.
Ο Δήμος δεν είναι υπερχρεωμένος ή χρεοκοπημένος. Είναι λεηλατημένος. στην γελοιοποίηση των θεσμών – Διαφάνεια παντού και άμεση πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων”.

Δελτίο τύπου της παράταξης
 "Για ένα νέο Μαρούσι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου