Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Χρέος και ... ΟΡΓΗ

Οπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Αμαρουσίου   ο οποίος σχετίστηκε όσο λίγοι άλλοι στο πρόσφατο ολυμπιακό παρελθόν με επιχειρηματικές μπίζνες, είναι τρίτος στη λίστα με τα υψηλότερα χρέη.
Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης (Ν.Δ.), με μια δισέλιδη ανακοίνωση, αποδίδει την οικονομική κατάσταση ακριβώς σε αυτό το παρελθόν. Μιλά για «υπέρογκο χρέος» των 280 εκατ. ευρώ που ανέλαβε το 2007, σημειώνοντας ότι το έχει πλέον κατεβάσει στα 170 εκατ., μέσα από πρόγραμμα εξυγίανσης που εφαρμόζει πριν από τον «Καλλικράτη».
Μιλώντας στην «Ελευθετοτυπία», αναφέρεται σε ολυμπιακές παρεμβάσεις που έγιναν δεκτές χωρίς αντισταθμιστικά, για «πολεοδομικό πλιάτσικο», για επενδύσεις με ακίνητα που δεν αποδίδουν: «Εχουμε από το 2008 στείλει τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και περιμένουμε την απόδοση ευθυνών. Μιλούμε για τέσσερις υποθέσεις με οικονομικό περιεχόμενο συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ».

Πώς σχολιάζει όμως ο κ. Πατούλης την προοπτική επιβολής περιορισμών σε προσλήψεις και έργα; «Δεν πρέπει να δημιουργηθούν δημότες δύο ταχυτήτων. Δεν χρωστούν οι νέοι δημότες να πληρώσουν την κακοδιαχείριση των παλαιών διοικήσεων. Η κεντρική εξουσία χρωστά στους δήμους. Θεωρώ κατάπτυστο το γεγονός ότι πολλοί από τους υπερχρεωμένους δήμους δεν έχουν λάβει ποτέ έκτακτη οικονομική ενίσχυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου