Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ Γ. Σ. Ε. Ε. – ΑΔΕΔΥ της 11ης Μάη
Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα υλοποιούν το πιο ανελέητο σχέδιο επίθεσης και έντασης της εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες, οδηγώντας εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
Με κούφιο πρόσχημα την «έξοδο από την κρίση», η κυβέρνηση υλοποιεί το μνημόνιο φέρνοντας καθημερινά κύματα από αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, διαμορφώνοντας ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό τοπίο, με όλα τα κεκτημένα του εργατικού και λαϊκού κινήματος να ξεριζώνονται. Σύνταξη , ασφάλιση, δημόσια δωρεάν περίθαλψη, δημόσια εκπαίδευση πρέπει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποτελέσουν παρελθόν, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο συνεχίζει να μένει αλώβητο και αφορολόγητο στο όνομα της «ανάπτυξης».
Και βέβαια, οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα τολμά να αγωνιστεί ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν, βαφτίζεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ «βολεμένη», «συμφεροντολόγα», «συντεχνιακή».
Η δημιουργία των Καλλικρατικών δήμων έδειξε από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης: χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, δημιουργία δημοτικών αρχών με τεράστιες εξουσίες, αποκλεισμός των πολιτών από τη διοίκηση και λειτουργία των δήμων και άνοιγμα του δρόμου για να θρονιαστούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην αυτοδιοίκηση.
Ζώντας σε ένα δήμο που έχει υποφέρει από τη διαφθορά και την υποταγή στις ορέξεις του κάθε Λάτση και του κάθε Βωβού, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι δημότες, πολίτες και εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τις πολιτικές που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, αλλά αντίθετα πρέπει να διεκδικήσουν οι ίδιοι όσα έρχονται κάποιοι να τους στερήσουν!
Στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα μπήκαν με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ κ. λ. π.) αλλά και ο ίδιος ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας αυτών. Σε ένα όργιο συκοφάντησης και παρουσίασης ψευδών στοιχείων, η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και στα ΜΜΜ, μέσα από τις περίφημες «συγχωνεύσεις» και «μετατάξεις». Παράλληλα ολοκληρώνει την επίθεση με το να αυξάνει δραματικά το κόστος των υπηρεσιών των ΔΕΚΟ (ηλ. Ρεύμα, εισιτήρια κ. λ. π) ζητώντας για άλλη μια φορά από τους πολίτες να πληρώσουν μια κρίση που η ίδια και οι προκάτοχοί της δημιούργησαν!
Ως αποκορύφωμα, η κυβέρνηση όχι μόνο ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής των ληστρικών αυξήσεων, αλλά σε συνεργασία με τις εταιρείες των συγκοινωνιών διώκει ποινικά κινήματα ανυπακοής, δημοτικές κινήσεις, πολιτικές πρωτοβουλίες και απλούς πολίτες που έχουν το θάρρος να αντισταθούν στις προθέσεις της!
Όσο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα η αύξηση της ανεργίας και η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης (κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, απελευθέρωση απολύσεων, επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, χαμηλότερα μεροκάματα) ολοκληρώνουν το παζλ των αντιλαϊκών επιλογών της, στα πλαίσια της εφαρμογής των επιταγών του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ, με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου και τη συνέχιση της κερδοφορίας του.
Απέναντι όμως στο ξεδίπλωμα της βάρβαρης αυτής πολιτικής βλέπουμε καθημερινά το ξεδίπλωμα ολοένα και πιο μαζικών κοινωνικών αγώνων!
Ο παρατεταμένος, μαζικός αγώνας των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες καθώς και οι απεργίες των υγειονομικών όλης της χώρας δίνουν εδώ και καιρό την καλύτερη απάντηση σε όσους νομίζουν ότι μόνη λύση είναι η αδράνεια! Παράλληλα, η συνεχής μάχη των κατοίκων της Κερατέας και η δικαίωσή τους, δείχνει ότι μόνος δρόμος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους απέναντι στις πολιτικές που κάποιοι θέλουν να τους επιβάλλουν, ενώ αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα και η γενικευμένη άρνηση πληρωμής κοινωνικών αγαθών, από μεγάλα τμήματα εργαζόμενων που αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική!
Το κύμα δυσαρέσκειας που γεννάνε οι πολιτικές της κυβέρνησης, πρέπει να γίνει κύμα οργής απέναντι στην ίδια και τους συμμάχους της!
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους ξεπερνώντας της υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που στηρίζουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, οργανώνοντας απεργιακές επιτροπές σε όλους τους εργασιακούς χώρους με στόχο τη διοργάνωση μιας μεγάλης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που πλήττουν τους εργαζόμενους και το λαό.
Καλούμε όλους τους πολίτες, δημότες, νεολαίους και εργαζόμενους στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Τετάρτη 11 Μάη, για να δώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
Μονόδρομος δεν είναι η πολιτική που μας επιβάλλουν!
Μονόδρομος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, για όποιον στο σήμερα θέλει να ζει και να εργάζεται με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
– EΞΩ ΤΟ Δ. Ν. Τ. ΚΑΙ Η Ε. Ε.
Εμπρός για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ διάρκειας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής
Η πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία της 11 – 5 – 2011 ας είναι η αρχή!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου