Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Eνα βήμα πιο κοντά στην ... επιτήρηση

H Περιφέρεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του  Γιάννη Μπεθάνη στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", επέστρεψε τον Προϋπολογισμό στον Δήμο για χρέη 55 εκατ. ευρώ που «ξεχάστηκαν» να δηλωθούν και τα οποία τον φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτήρηση. 
Τον «μονόδρομο» του δανεισμού περίπου 55 εκατ. ευρώ, με όρους και προϋποθέσεις «επιτήρησης», υποχρεούται να ακολουθήσει, πλέον, ο Δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να ισοσκελίσει την «τρύπα» που προέκυψε ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα του Προϋπολογισμού του 2011, μετά την ένσταση του συνδυασμού ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ και την παρέμβαση της Περιφέρειας.
Η εγγραφή κωδικού στον Προϋπολογισμό για το δάνειο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 3 Μαΐου, μετά από την εισήγηση του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας Σωτήρη Φιλιππόπουλου, ο οποίος παρέθεσε όλο το ιστορικό της αλληλογραφίας του Δήμου με την Περιφέρεια, μετά από την ένσταση που υπέβαλε ο Δορύλαος Κλαπάκης.
Ο Σ. Φιλιππόπουλος προκάλεσε για μια ακόμη φορά αίσθηση, τονίζοντας ότι, ουσιαστικά αναγκαστικά «έκλεισε» ισοσκελισμένο τον Προϋπολογισμό στα 115 εκατ. ευρώ, δίχως να αναγράψει στα έξοδα το ποσό των 55 εκατ. ευρώ από τον πίνακα οφειλών παρελθόντων ετών του Δήμου, καθώς «δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα έσοδα».
Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια ενημέρωσε στις 28 Απριλίου τον Δήμο για την ένσταση, ο Δήμος έστειλε απάντηση την επομένη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπήρχε έννομο συμφέρον» από πλευράς Κλαπάκη, ωστόσο η Περιφέρεια επέστρεψε στις 2 Μαΐου τον Προϋπολογισμό, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αναμορφωθεί κατάλληλα, καθώς στο σκέλος των εξόδων δεν αναγράφεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου, ενώ, ως εκ τούτου, πρέπει να αναγραφεί και το αντίστοιχο ποσό και στα έσοδα, προκειμένου να ισοσκελιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου