Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο καρκίνος δεν είναι πάντα θανατηφόρος !

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, ο καρκίνος είναι μια νόσος που με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να θεραπευθεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Παρ’ όλα αυτά, πολύς κόσμος εξακολουθεί να αποφεύγει να λέει τον καρκίνο με το όνομά του και να τον αποκαλεί «επάρατη νόσο», «το κακό», η «αρρώστια». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να αποφεύγουν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις πιστεύοντας -εντελώς εσφαλμένα- ότι αν νοσήσουν από καρκίνο ούτως ή άλλως έχουν χάσει τη μάχη με τη ζωή.
Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μείνε Δυνατός» (www.bestrong.org.gr) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για το τί είναι πραγματικά ο καρκίνος και πώς μπορεί να προληφθεί και θεραπευθεί η κάθε μορφή του.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν καταθέτοντας τις δικές τους ιστορίες, άνθρωποι που νόσησαν από καρκίνο και κατάφεραν να βγουν νικητές, φίλοι ασθενών, συγγενείς αλλά και γιατροί που είδαν τους ασθενείς τους να θεραπεύονται και να αλλάζουν τις ζωές τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό χώρο «Δαΐς» , Μεσογείων 151 στο Μαρούσι και ώρα 5 το απόγευμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Εκτός από τη ΜΚΟ «Μείνε δυνατός» θα συμμετέχουν και άλλες Οργανώσεις όπως: ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ», ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ «I LIVE FOR ME”, «EUROPA DONNA HELLAS», «ΠΑΛΜΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΙΛΩΝ & ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΕΦΙ», ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ «ΕΛ.Α.ΖΩ» (Ελπίζω, Αγωνίζομαι - Ζω) από την Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου