Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας του Προέδρου Ομπάμα, 6 Έλληνες επιχειρηματίες!

Έξι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας 2016 (GES) που λαμβάνει χώρα στις 22-24 Ιουνίου, στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια.  
Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα να επεκτείνει την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των οικονομικών ευκαιριών σε όλο τον κόσμο, η GES συγκεντρώνει τους καλύτερους καινοτόμους, στοχαστές, κοινωνικούς επιχειρηματίες και επενδυτές από το 2010.  
Κάθε GES λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την υποσαχάρια Αφρική.  Η φετινή GES θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην καρδιά της Silicon Valley (http://www.ges2016.org/).
Οι παρακάτω Έλληνες επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στη φετινή GES:
Ιωάννα Φωτοπούλου, Project Manager, Social Impact Award
Ζωή Γιαβρή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Advantis Medical Imaging
Μάγκυ Κοντού, Συνιδρύτρια & Επικεφαλής Καινοτομίας, SimpleApps / Tourismart
Αναστασία Σιάπκα, Συνιδρύτρια, Code it Like a Girl
Κωνσταντίνος Συνοδινός, Ιδρυτής, Championsid.com
Ξένια Βασιλειάδη, Ιδρύτρια, TripElina
Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε γυναίκες, σηματοδοτώντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.  
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η GES χρηματοδοτούν τη συμμετοχή των εν λόγω επιχειρηματιών, καθώς και μία Ελληνίδα δημοσιογράφο, τη Μαρία Ακριβού από το Fortune Greece.
 Το Hellenic Initiative, ένα παγκόσμιο Ελληνικό κίνημα που ιδρύθηκε το 2012 από επιχειρηματικούς ηγέτες της Ελληνικής διασποράς με σκοπό την αναζωπύρωση της Ελληνικής οικονομίας (www.thehellenicinitiative.org), καλύπτει επίσης μέρος των δαπανών της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας η ελληνική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί με εκατοντάδες αντίστοιχες από όλο τον κόσμο και να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασία και χρηματοδότηση.
Ο στόχος της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας είναι να συνδέσει επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο με την πρόσβαση και την ανταλλαγή που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν, έτσι ώστε να απελευθερώσει τη δύναμή τους για να αλλάξουν τον κόσμο.  
Οι ΗΠΑ φιλοξενούν την 7η Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας, την οποία προηγουμένως είχαν φιλοξενήσει οι ΗΠΑ,  και οι κυβερνήσεις της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Μαλαισίας, του Μαρόκο, και της Κένυας.  Φέρνοντας τη Σύνοδο πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για την οικοδόμηση γεφυρών που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις μαζί.
Η Παγκόσμια Συνόδου Επιχειρηματικότητας 2016 στόχοέχει να:
Επιδείξει επιχειρηματίες και επενδυτές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, και συνεργασία.
Συνδέσει Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές με τους διεθνείς ομολόγους τους για να σχηματίσουν μακροχρόνιες σχέσεις.
Αναδείξει την επιχειρηματικότητα ως μέσο για την αντιμετώπιση ορισμένων από των πιο δυσεπίλυτων παγκόσμιων προκλήσεων.
Η πραγματοποίηση της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας στη Silicon Valley τονίζει το επιχειρηματικό πνεύμα της Αμερικής και επιτρέπει σε Αμερικανούς επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακαλύψουν ταλέντα, λύσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.  
Η σύνοδος θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργαστηρίων, πάνελ, ομιλιών, διαγωνισμών, καθοδήγησης και ευκαιριών δικτύωσης.  
Αυτό θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αποκτήσουν τις δεξιότητες και τις σχέσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να αναπτυχθούν.  
Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα υπάρχουν επίσης τομείς επίδειξης, εκθέσεις βιωματικής μάθησης, και ευκαιρίες σύνδεσης με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας.
Η στήριξη της ελληνικής αποστολής αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρηματιών και πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
                                                                ΠΗΓΗ:thediplomat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου