Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα & επισήμως, προτεκτοράτο της Ε.Ε!!!

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη των Βρυξελλών».
Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν πλήθος αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων στον Ελληνικό Τύπο στις αρχές Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη μυστική συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση Τσίπρα
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Maarten Verwey, θα προεδρεύσει της νέας ομάδας εργασίας.
«Μπορεί να γράψει οποιοδήποτε σχέδιο για κάθε δίκαιο σε όλους τους τομείς, από το φόρο εισοδήματος στην αγορά εργασίας με τις πολιτικές δημόσιας υγείας, μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.»
Η ομάδα του κ. Verwey θα συνεργαστεί στενά με την Τρόικα. Θα είναι σε θέση να υποβάλλει εκθέσεις στο ΔΝΤ και να συνομιλεί απ’ ευθείας με τον Πρωθυπουργό.
Σχολιάζοντας αυτές τις αποκαλύψεις, ο Ρόμπερτ Φίκο, πρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβενίας, δήλωσε:
«Ναι, έχουμε δημιουργήσει ένα προτεκτοράτο. Γιατί να είναι αυτό κάτι κακό;»!!!

Ως το "τρίτο προτεκτοράτο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Κόσοβο και τη Βοσνία, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα λίγε ημέρες νωρίτερα ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στην Οξφόρδη Jan Zielonka με άρθρο του στην ιστοσελίδα "Open Democracy.org"...
"Η ΕΕ μοιάζει όλο και περισσότερο σαν μια αυτοκρατορία, η οποία έχει μόλις δημιουργήσει το τρίτο προτεκτοράτο της στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα θα διοικείται από την ΕΕ με τον ίδιο τρόπο που το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη διοικούνται ήδη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Η λέξη "αυτοκρατορία δεν είναι συνώνυμη του κακού παρά τις κάποιες κακές ιστορικές αναφορές, ιδιαίτερα από την εποχή της αποικιοκρατίας. Η ισχύς μπορεί να ασκείται με ευγενείς τρόπους και οι περιφέρειες συχνά προτιμούν να "κατακτηθούν" από το να είναι εγκαταλελειμμένες. Ωστόσο, η φιλοδοξία της να διοικεί προβληματικές χώρες με διατάγματα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης. 
Η επίσημη ανάμειξη του ΟΗΕ και του ΔΝΤ στη διοίκηση των προτεκτοράτων δεν θα απαλλάξει την ΕΕ από τις ευθύνες της".
"Η διεύρυνση προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη υπήρξε επιτυχής, διότι δόθηκε εξουσία στους τοπικούς φορείς. Τα ευάλωτα κράτη κλήθηκαν να υιοθετήσουν νόμους και κανονισμούς της ΕΕ, αλλά δεν είχαν αποκλειστεί από "τα παιδιά με τα μαύρα κοστούμια" από το εξωτερικό" προσθέτει ο κ. Zialonka. "Τα προτεκτοράτα των Βαλκανίων δεν έχουν εξουσία, αλλά είναι υποταγμένα στην Ε.Ε."
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ήταν το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη που διοικούνταν από Ευρωπαίους αξιωματούχους. Οι περισσότεροι από τους νόμους και τους θεσμούς αυτών των χωρών έχουν συσταθεί και λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΕΕ. 
Αξιωματούχοι της ΕΕ συχνά παρεμβαίνουν στην οικονομική και φορολογική πολιτική. 
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας διάσωσης για την Ελλάδα περιλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο κανόνων. 
Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα The Guardian 'Η [Ελληνική] κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την επίτευξη των στόχων του μνημονίου. 
Το έγγραφο ορίζει ότι:
«.. Δεν πρόκειται να ληφθούν μονομερή φορολογικά μέτρα ή άλλες πολιτικές δράσεις από τις [ελληνικές] αρχές. Όλα τα μέτρα, νομοθετικά ή άλλα, τα οποία λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου του προγράμματος & μπορεί να έχουν αντίκτυπο στις δραστηριότητες των τραπεζών & τη φερεγγυότητα, θα πρέπει να λαμβάνονται σε στενή συνεννόηση [με την τρόικα]".
"Τα προτεκτοράτα είναι από τη φύση τους εντελώς αναποτελεσματικά. Οι απεσταλμένοι από το εξωτερικό, δεν καταλαβαίνουν την τοπική κουλτούρα, δεν έχουν πρόσβαση σε τοπικά δίκτυα, και εφαρμόζουν λύσεις ακατάλληλες. Η εξαπάτηση είναι ο κανόνας του παιχνιδιού στα προτεκτοράτα. 
Η μητρόπολη δεν μπορεί να παραδεχτεί την αποτυχία της, και ως εκ τούτου προσποιείται ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. 
Επίσης, η περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει χωρίς εξωτερική βοήθεια, αλλά η εφαρμογή των πολιτικών που επιβάλλονται δεν είναι πρακτική".
Στο άρθρο, σημείωνε επίσης πως "οι πολίτες της περιφέρειας γνωρίζουν ότι η αλλαγή των τοπικών κυβερνήσεών τους δεν θα αλλάξει τις πολιτικές που επιβάλλονται και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αντίποινα από τις Βρυξέλλες. 
Οι πολίτες της ΕΕ θέλουν να δουν τα χρήματά τους να δαπανώνται πιο αποτελεσματικά, αλλά έχουν μόνο τα μέσα για να πειθαρχήσουν τους δικούς τους πολιτικούς, και όχι την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών ή του ΔΝΤ θολώνει την ευθύνη ακόμα περισσότερο".
                                                  ΠΗΓΗ:eobserver.co.uk/ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου