«Συνωστισμός» στην προκυμαία ...
των εργασιακών δικαιωμάτων !!!«Κοινωνικά δυσβάστακτα αλλά αναγκαία», χαρακτήρισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο υπό οριστικοποίηση πακέτο περικοπών με σκοπό την μείωση των εξόδων του δημοσίου.
«Εκτός από βουλευτής είμαι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και θα σεβαστώ απολύτως τις συλλογικές αποφάσεις που θα πάρει η ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα των μέτρων των 11,6 δις», δήλωσε η κ. Ρεπούση σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Άλφα.
Η βουλευτής που έγινε γνωστή από την άποψή της ότι η Μικρασιατική καταστροφή ήταν ένας απλός... συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922, στην ίδια συνέντευξη υπογράμμισε ότι
η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να προκαλέσει κυβερνητική κρίση, υπαινισσόμενη ότι
οι βουλευτές του Φώτη Κουβέλη είναι περίπου υποχρεωμένοι να υπερψηφίσουν τα μέτρα.
«Όσο κι αν υπάρχουν διαφωνίες, δεν μπορεί κατά την άποψή μου η ΔΗΜΑΡ να προκαλέσει κυβερνητική κρίση διαχωρίζοντας τη θέση της από τη λήψη των κοινωνικά δυσβάστακτων αλλά αναγκαίων μέτρων», τόνισε η κ. Ρεπούση και σημείωσε ότι η προσπάθεια του κόμματός της «ήταν και παραμένει για όσο το δυνατόν πιο δίκαια μέτρα, που κατανέμουν με όσο πιο δίκαιο τρόπο γίνεται το κόστος της κρίσης».
Ποιά είναι τα μέτρα που οσονούπω προκύπτουν από τη "συνεύρεση" της τρικολόρ Δωσιλογικής συγκυβέρνης με τους τροϊκανούς επιβήτορες από ΕΕ-ΕΚΤ & ΔΝΤ;
- Αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 1 ημέρα χωρίς οκτάωρο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με μόνη δέσμευση ξεκούρασης των εργαζομένων κατά 11 ώρες ημερησίως, επιτρέποντας δηλαδή την εργασία να φτάσει στο ανώτερο στις 13 ώρες την ημέρα και στις 78 την εβδομάδα.
- Μείωση τουλάχιστον στο μισό, του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή του 50% της αποζημίωσης, που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα τα χρόνια προϋπηρεσίας.
- Αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια, στα 67, μέτρο που αναμένεται να εξοικονομήσει περί τα 1 δισ. στα ταμεία.
•Κατάργηση αφορολόγητου: Οι δανειστές προτείνουν ακόμα την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα εισοδήματα που τώρα βρίσκεται στα 5000 ευρώ. Θεωρούν ότι με αυτό το μέτρο η δημοσιονομική ωφέλεια θα είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον.
Έτσι, το πακέτο των μέτρων του Υπουργείου Εργασίας είναι σίγουρο πλέον ότι δεν θα περιοριστεί στα 5 δισ. όπως ήταν ο αρχικώς σχεδιασμός, αλλά ενδέχεται να ξεπεράσει τα έξι, καλύπτοντας πολύ περισσότερα από τα μισά των 11,5 δισ. που ακόμη αναζητά η ΣΥΝ- κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου