Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οι Γερμανοί προτιμούν τα Αποταμιευτικά Τραπεζικά Προγράμματα παρά των χαμηλών επιτοκίων

Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προσπαθούν να δελεάσουν του καταναλωτές με φτηνά δάνεια. 
Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί είναι ανένδοτοι και αρνούνται να επηρεαστούν από τις μοναδικές προσφορές. 
Βάσει μιας πρόσφατης έρευνας της Norisbank, η πλειοψηφία των Γερμανών προτιμούν να διαθέσουν σε τραπεζικά προγράμματα περισσότερα χρήματα από ποτέ, προκειμένου να κερδίσουν τον έστω ελάχιστο τόκο από τις τράπεζες.
Το 2016 μόλις το 21% των ερωτηθέντων πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις, όπως π.χ. σε αγορές σπιτιών ή αυτοκινήτων. 
Το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνονταν γύρω στο 26%.
Αντί λοιπόν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ευνοϊκών συνθηκών χρηματοδότησης για τη χρήση φθηνών στεγαστικών δανείων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια αγορά, αναζητούν διέξοδο στην αποταμίευση. 
Αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται – σύμφωνα με τη μελέτη – και κατά το τρέχον έτος.
Το 50% των ερωτηθέντων προτίθενται το 2017 να καταθέσουν στις τράπεζες περισσότερα χρήματα από ό, τι το προηγούμενο έτος. 
Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς προτίθεται να επενδύσει-καταθέσει τα ίδια ή ίσως και περισσότερα χρήματα από ό, τι το προηγούμενο έτος.
Όσον αφορά την εξέλιξη των επιτοκίων, οι Γερμανοί παραμένουν επιφυλακτικοί. 
Με ποσοστό 46%, δηλαδή σχεδόν οι μισοί των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ένας στους πέντε πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει και μείωση του ποσοστού αποταμίευσης.
«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προφανώς δεν κατάφερε να επηρεάσει την καταναλωτικό ενδιαφέρον των Γερμανών, τουλάχιστον όχι στον επιθυμητό βαθμό», σχολίασε με έκπληξη ο Thomas Grosse Darrelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Norisbank.
Για την πραγματοποίηση της έρευνας, ρωτήθηκαν το Δεκέμβριο του 2016 συνολικά 1000 άτομα άνω των 18 ετών – αντιπροσωπευτικό πλήθος ως προς την ηλικία και το φύλο – σχετικά με το θέμα της «χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς»
                                                            ΠΗΓΗ:www.allesgr.de/nea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου