Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εξαιρετικό το αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Βραβεύτηκαν οι κυρίες Σοφία Δασκαλάκη Μυτιληναίου, Αικατερίνη - Μαρία Τζιτζικώστα, Ευνομία Αλεξοπούλου - Βραχνού & Μάγδα Πουλημένου 
Εκδήλωση τιμής & αναγνώρισης για την αμέριστη προσφορά της γυναίκας, της μάνας, της συζύγου πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν το παρών εκατοντάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.
Ο κ. Πατούλης αφού τις καλωσόρισε και τις ευχαρίστησε για την σημαντική προσφορά τους στην καθημερινότητα μας τόνισε ότι
«Η θέση της γυναίκας στον Δυτικό κόσμο, κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα, ασφαλώς έχει αλλάξει. Η παρουσία, η προσωπικότητα, το έργο της, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους, στην πολιτική. Η συμμετοχή της στην διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι θεμελιώδης για την επίτευξη της ισότητας, της προόδου και της ειρήνης.
Πρέπει, εντούτοις, να επισημανθεί ότι στις περισσότερες άλλες χώρες της γης, η θέση της γυναίκας παραμένει εξαιρετικά δυσχερής και η αντιμετώπισή της δεν απέχει πολύ από το επίπεδο του πρωτογονισμού.
Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτό της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της καλής νοικοκυράς κ.ο.κ. 
Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι «σωστή», όπως προστάζει η κοινωνία, συχνά πιέζεται, αγχώνεται και εξαντλείται. 
Η ανάγκη που προβάλλεται, είναι η γυναίκα να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που απαιτούνται ανάμεσα στις υποχρεώσεις της ως μητέρας και νοικοκυράς, από τη μία και ως εργαζόμενης, από την άλλη. Παράλληλα, δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάει και το ρόλο της ως γυναίκας. 
Δε θα πρέπει να απορροφάται από τις ποικίλες υποχρεώσεις  στη δουλειά και στο σπίτι (φροντίδα των παιδιών, καθάρισμα, μαγείρεμα κ.α.) και να ξεχνά ότι είναι και γυναίκα- σύζυγος και ότι θα πρέπει να αφιερώνει και τον απαιτούμενο χρόνο και γι’ αυτό το κομμάτι του εαυτού της.
Καθοριστικό ρόλο βέβαια σε κάθε περίπτωση διαδραματίζει και ο σύζυγος, ο οποίος θα πρέπει να τη βοηθά, να τη στηρίζει και να μην πάψει ποτέ να την κάνει να αισθάνεται ότι είναι σημαντική γι’ αυτόν, κατέληξε ο κ. Πατούλης.
Στο εορταστικό αφιέρωμα μίλησαν,
Η Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη, Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ, Φιλόλογος- Εκπαιδευτικός,
Η Αναστασία Σιδέρη, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας για την Coca Cola, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 
η κ Σοφία Δασκαλάκη Μυτιληναίου μέλος του Δ.Σ. Ομίλου «Μυτιληναίος», 
η κ Αικατερίνη - Μαρία Τζιτζικώστα Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, 
η κ Ευνομία Αλεξοπούλου - Βραχνού, Δ /ντρια - Συντονίστρια Αναισθ/κου Τμήματος και Ιατρείου Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας «Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Γ.Γ της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., 
η κ Μάγδα Πουλημένου πρωταθλήτρια Μαραθωνίου Δρόμου.
Επίσης, τιμητική πλακέτα δόθηκε σε Συλλόγους της πόλης του Αμαρουσίου και συγκεκριμένα 
στην Πρόεδρο του Συλλόγου "ΑΘΜΟΝΕΩΝ" Ρούλα Μπογδάνου
στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" Μαρία Μοσχού
στην Πρόεδρο του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου
στην Πρόεδρο του Συλλόγου "Μέριμνα Γήρατος" Ελένη Φιλιππάτου - Παπασυμεών και 
στην Αντιπρόεδρο Μαρία Ψευδού καθώς και 
στην Πρόεδρο του Συλλόγου Αγ. Μαρίνα Μαρία Σοφού.
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η έναρξη νέου Ομίλου για την UNESCO Βόρειων Προαστίων με έδρα το Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, με επικεφαλής την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Μαρίνα Πατούλη.
Η κα Πατούλη ευχαρίστησε δημοσίως την κα Τζιτζικώστα και το Δ.Σ. των εκπροσώπων της Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δείχνουν στο πρόσωπό της. Όπως δήλωσε:
«Ξεκινάμε δυναμικά με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφοράς και αλληλεγγύης με επίκεντρο την Παιδεία, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό». Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η κα Πατούλη κατά τη διάρκεια της ομιλίας ανέδειξε τη σύγχρονη γυναίκα που ξέρει να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να πετυχαίνει στο ανδροκρατούμενο πολιτικό γίγνεσθαι.
Επίσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Παναγιώτης Βραχνός οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ.κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλειος Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Σπυρίδων Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αθανάσιος Βελής, Ελένη Βλάχου, Αικατερίνη Ιωάννου, Γιώργος Ιατρίδης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτριος Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, και Νικόλαος Πέππας.
Στην εκδήλωση απήγγειλαν ποιήματα η Βίκυ Ζαγκαβιέρου και η Άρτεμις Μέγα. Η εκδήλωση περιελάμβανε  και μουσικό αφιέρωμα από τους Παντελή Καλαμάκη και Κατερίνα Ντίνου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ελένη Λέκκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου