Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γ. Πατούλης εγκαινίασε το νέο θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι

Το νέο θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στην κατάμεστη από σπουδαστές του πρώτου κύκλου μαθημάτων, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.
Στόχος της συνεργασίας με το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, είναι η προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης, που ικανοποιεί το πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα  της «Δεύτερης Ευκαιρίας» των κατοίκων, σε εποχές όπου η Κοινωνία της γνώσης εξελίσσεται διαρκώς και οι απαιτήσεις ολοένα αυξάνονται.                
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε στο Δήμο Αμαρουσίου την Πρόεδρο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου κα Ελένη Βουγιούκαλου, τους σπουδαστές  και τον Επικοινωνιολόγο, καθηγητή Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας κ. Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, υπό την εποπτεία του οποίου θα λειτουργήσει ο πρώτος κύκλος μαθημάτων:  
«Η τέχνη της επικοινωνίας στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις» 

Αναφερόμενος στην τέχνη της ορθής επικοινωνίας ο κ. Πατούλης παρέπεμψε στη ρήση του Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ: 
«Η γνώση δεν έχει καμία αξία εκτός αν την εφαρμόσεις κάπου», σημειώνοντας ότι «ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους και αποτελώντας παραδείγματα ορθής επικοινωνίας ή πρόκλησης θετικών αποτελεσμάτων, αποκτούμε μια πιο λειτουργική κοινότητα και πιο ασφαλή κοινωνία.» 
Σε μια εποχή – πρόσθεσε – «που οι συνθήκες ζωής δυσχεραίνουν την αποτελεσματική επικοινωνία σε όλες τις σχέσεις, προσωπικές, οικογενειακές εργασιακές, παρόλη την μεγάλη ροή πληροφοριών, πλαισίων και συστημάτων, ας κάνουμε μία προσπάθεια να αγγίξουμε την ουσία.»
Κλείνοντας ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «η ίδρυση του ΑΛΠ αφενός παρέχει το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών στη γνώση, καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αφετέρου συμβάλλει στην διαμόρφωση της αντίληψης, ότι ενημερωμένοι πολίτες είναι υπεύθυνοι, ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τον τόπο τους.»
Η Πρόεδρος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου κα Ελένη Βουγιούκαλου χαιρέτησε επίσης τη λειτουργία του τμήματος Αμαρουσίου, ενώ στην εκδήλωση παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου