Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Προς Σπίρτζην επιστολή Γεωργίου Πατούλη

«Επιβάλλεται η αναστολή εφαρμογής επιμέρους διατάξεων του νόμου, για να ξεπαγώσουν σημαντικά έργα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη, με την οποία του ζητά να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις του υπουργείου σχετικά με το αίτημα της ΚΕΔΕ να ανασταλεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή του νόμου για την ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων συμβάσεων έργων, για τους Δήμους.
Ο κ. Πατούλης επικαλείται την πρόσφατη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό, όπου είχαν συζητηθεί και παρουσιαστεί από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία των Δήμων, με αιχμή το «πάγωμα» πολλών έργων, νευραλγικής σημασίας, για τις τοπικές κοινωνίες. 
Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται πως «ειδικά στον τομέα των τεχνικών έργων και συναφών υπηρεσιών, έχουν παρατηρηθεί παραλυτικά φαινόμενα όχι μόνο στους δήμους αλλά και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση, ειδικά σε μια περίοδο που οι δημόσιοι φορείς και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την έναρξη των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά άμεσα απαντήσεις για το αν το υπουργείο προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα της ΚΕΔΕ για αναστολή εφαρμογής του σχετικού νόμου, προκειμένου να μεσολαβήσει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα εξειδικευθεί το θεσμικό πλαίσιο αναθέσεως έργων και υπηρεσιών των Δήμων.
                                                      Η επιστολή του κ. Πατούλη.
                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                         Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                             E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου