Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Τι παζαρεύει ο Γ. Πατούλης με το ΤΑΙΠΕΔ;

«Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων» δήλωσε ο κ. Πατούλης μετά τη συνάντηση του στις 4/3/2016 με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Στ. Πιτσιόρλα, σχετικά με τα ακίνητα του Δημοσίου που  έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για «πώληση».
Με αυτή τη διπλωματική έκφραση ο κ. Δήμαρχος αγνόησε την πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου που απαιτούσε τα ΧΕΥ του Αμαρουσίου να παραχωρηθούν στο Δήμο για την αξιοποίηση τους «σαν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι».
Για μια ακόμα φορά, ακατανόητα, αγνοώντας τις ομόφωνες αποφάσεις, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε μόνος του το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς την παρουσία της μειοψηφίας.
Στην ουσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του,  συμφώνησε με την «πώληση» των ΧΕΥ σε ιδιώτες και απλά διεκδίκησε οι Δήμοι να έχουν γνώμη για τις χρήσεις γης των ακινήτων.
Στην περίπτωση του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ενώ ήξερε από τον Αύγουστο του 2015 ότι το ακίνητο πουλήθηκε και θα ανοικοδομηθεί δεν έκανε καμία ενέργεια για να το σταματήσει.
Αντίθετα όταν εκδόθηκε από την Πολεοδομία Αμαρουσίου η έγκριση δόμησης δεν προέβη σε καμία νομική ενέργεια για να την προσβάλλει, όπως έκανε η παράταξή μας μέσω των δημοτικών της συμβούλων και άλλων συμπολιτών μας.
Η πιθανότητα της παραχώρησης στο Δήμο του ακίνητου της κεραμικής στη λεωφόρο Κηφισίας που, λόγω των βαρών του, δεν είναι και τόσο ελκυστικό σε ιδιώτες, αποτελεί θετική εξέλιξη. Αρκεί αυτό να μην «ανταλλαγεί» με την τσιμεντοποίηση των υπόλοιπων δημόσιων εκτάσεων στο Μαρούσι.
Η παράταξη μας, σταθερά και αταλάντευτα, δηλώνει πως η μόνη λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης είναι η ακύρωση της άδειας για το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και η παραχώρηση στο Δήμο όλων των δημόσιων εκτάσεων στο Μαρούσι (ΧΕΥ Κηφισίας, ΧΕΥ Κύμης, Οικόπεδο Σπ. Λούη, Οικόπεδο Υπ. Γεωργίας-Αγ. Φιλοθέη, Κτίρια Κεραμικής) προκειμένου να αξιοποιηθούν όχι με «αναπτυξιακές» χρήσεις, αλλά απλά ως δημοτικοί κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι.
Καλεί την Κυβέρνηση και το υπουργείο ΥΠΕΝ να αποσύρουν τα ανωτέρω ακίνητα από τη λίστα παραχωρήσεων των ακινήτων του Δημοσίου προς το ΤΑΙΠΕΔ, να τα μεταβιβάσουν στο Δήμο και να κατοχυρώσουν τις παραπάνω χρήσεις γης.
                                                                Για το γραφείο τύπου
                                            Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
                                               Ζέτα Πολίτη 699 3438665 zpoliti@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου