Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:Ενέκρινε έργα για Χαλάνδρι, Βριλήσσια & Κηφισιά

Σειρά έργων και μελετών του Βόρειου Τομέα εγκρίθηκαν χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Πρόκειται για τις παρεμβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στο Χαλάνδρι, περιφράξεις και βελτιώσεις δέκα παιδικών χαρών του Δήμου Κηφισιάς &το αντιπλημμυρικό έργο Ροδόπης και Μαινάλου στο Δήμο Βριλησσίων 
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η μελέτη «συμμετοχικών παρεμβάσεων ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αιγαίου, Χρυσ. Σμύρνης, ποταμού Καλαμά και Μικράς Ασίας στον συνοικισμό Χαλανδρίου»,  που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με προϋπολογισμό έως 15.000,00 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή έκπτωση κατά τη δημοπράτηση).
Σκοπός της μελέτης, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής είναι να αναδείξει το σημείο που περικλείεται από τους παραπάνω δρόμους σε χώρο αναφοράς για τη συνοικία, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τον κοινωνικό του σκοπό ως χώρος υπαίθριας αναψυχής και παιχνιδιού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής.
Η μελέτη αφορά τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο κέντρο της περιοχής Συνοικισμός Χαλανδρίου, μέσω ήπιων παρεμβάσεων και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

διαμόρφωση χώρων κίνησης, στάσης και παιχνιδιού.
► ανακατασκευή της περίφραξης και των εισόδων του χώρου.
φυτοτεχνικές διαμορφώσεις.
βελτίωση της προσβασιμότητας με παρεμβάσεις στην κυκλοφορία και τη στάθμευση περιμετρικά του κοινόχρηστου χώρου.
τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καθίσματα, φωτιστικά, κάδοι απορριμμάτων, κ.λπ.).
δημιουργία προσωρινής ή λυόμενης κατασκευής για στέγαση αναψυκτηρίου (σύμφωνα με το αρ. 20 και 21 του ΝΟΚ (Ν 4067/2012, ΦΕΚ 79/Α’).
Ο Δήμος Χαλανδρίου αναλαμβάνει τη μέριμνα για την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων, την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσής, τον διαγωνισμό για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο και την παραλαβή της μελέτης.
===========================================================
Περιφράξεις & βελτιώσεις 10 παιδικών χαρών του Δήμου Κηφισιάς
Εγκρίθηκεαπό το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το έργο «Περιφράξεις Παιδικών Χαρών Δήμου Κηφισιάς», συνολικού προϋπολογισμού, 300.000 (χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή έκπτωση κατά τη δημοπράτηση).
Σκοπός του έργου είναι η ασφάλεια των παιδιών και η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται στην Υπουργική Απόφαση περί του «Καθορισμού των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους, τη διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».
Ειδικότερα, πρόκειται για την κατασκευή νέων περιφράξεων σε 10 παιδικές χαρές, στις δυο δημοτικές ενότητες Κηφισιάς και Εκάλης και συγκεκριμένα:
Α) Περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα στις παιδικές χαρές:
α) Αγ. Τριάδας- Κηφισού & Χελιδονούς (Ν. Κηφισιά)  
β) Παύλου Μελά & Στρέϊτ (Ν. Κηφισιά)  
γ)  Λυγούστρου, OT 929 (Κ. Κηφισιά) 
δ) Φραγκοπούλου & Αθ. Διάκου (Κ. Κηφισιά)
Β)  Περίφραξη με ξύλινα κιγκλιδώματα στις παιδικές χαρές:
α) Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Ν. Κηφισιά)  
β) Παραδείσου & Ελπίδος (Ν. Κηφισιά)  
γ) Φασίδερη 34 (Εκάλη)  
δ) Κουμαριάς & Κορυδαλλού (Εκάλη)  
Γ) Αποκαταστάσεις και επισκευές σε υπάρχουσες περιφράξεις στις παιδικές  χαρές:
α) Ναυπλίου & Μεσσηνίας (Ν. Κηφισιά)
β) Αραβοσιτά (Κ. Κηφισιά)
γ) Αριστοτέλους (Πολιτεία)
Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου, ενώ ο
Δήμος Κηφισιάς τη μέριμνα για την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων, τον διαγωνισμό του έργου, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο και την επίβλεψη του έργου.
==============================================================
Εγκρίθηκε από το Π.Σ. Αττικής το αντιπλημμυρικό έργο Ροδόπης & Μαινάλου στο Δήμο Βριλησσίων 
Εγκρίθηκε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τo έργο «αντιπλημμυρικά έργα Ροδόπης και Μαινάλου», που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό έως 200.000,00 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η πιθανή έκπτωση κατά τη δημοπράτηση).
Σκοπός του έργου είναι η εξάλειψη των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται σε κάθε έντονη βροχόπτωση, δημιουργώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στις εν λόγω οδούς, με αποτέλεσμα τα συνεχή παράπονα των κατοίκων των οδών αυτών για τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι παρακείμενες ιδιοκτησίες τους.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρόκειται να κατασκευαστούν αγωγοί απορροής ομβρίων υδάτων στις οδούς Μαινάλου και Ροδόπης.
Ειδικότερα πρόκειται για την συμπληρωματική κατασκευή των κάτωθι αγωγών:
1. Αγωγού ομβρίων διαμέτρου Φ800 mm στην οδό Μαινάλου (από την οδό Πλαταιών έως την οδό Ροδόπης), μήκους 47,50 μ.μ.
2. Αγωγού ομβρίων διαμέτρου Φ800 mm στην οδό Ροδόπης (από την οδό Μαινάλου έως την οδό Ολύμπου), μήκους 138,00 μ.μ.
Η περαίωση του έργου «Ολοκλήρωση αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης απορροής ανάντι Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι και στα Βριλλήσια» που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, ανακουφίζοντας σημαντικά την περιοχή, δεν έλυσε οριστικά το πρόβλημα της συγκέντρωσης ομβρίων υδάτων στο κατάντι τμήμα της οδού Ροδόπης, που είναι το χαμηλότερο τμήμα της περιοχής.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις να παρατηρείται η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στην οδό Ροδόπης και στην συμβολή της με την οδό Μαινάλου.
Ο Δήμος Βριλησσίων που εκπόνησε την μελέτη, θα δημοπρατήσει και θα εκτελέσει το έργο και είναι υπεύθυνος για όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου