Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης & οι Πολεμικές αποζημιώσεις...

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016, σε σημαντική συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή, αναδείχθηκε σοβαρή διαφορά για τις επανορθώσεις.
Ο ομιλητής Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης, στέλεχος της νόμιμης και της παράνομης ΕΠΟΝ, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η αξίωση για εξόφληση των επανορθώσεων αποτελεί εθνική περιουσία της χώρας μας.
Άσκησε κριτική σ' αυτούς που κυβέρνησαν μετά τον πόλεμο, γερμανόφοβους και γερμανόφιλους, διότι με τις επανορθώσεις αυτές θα μπορούσαν να καλύψουν και τα εξωτερικά δάνεια και να οργανώσουν την οικονομική ανάπτυξη. 
Δεν το έπραξαν μέχρι σήμερα.
Το ζήτημα ετέθη και κανένας πλέον δεν μπορεί να το αγνοήσει. 
Δεν μπορεί κανείς να απλώνει το χέρι για βοήθεια σ' αυτούς που μας χρωστάνε πολλαπλάσια.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες, για να εμπιστευτούμε τη σημερινή Γερμανία, πρέπει αυτή να εξοφλήσει σε όλους τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί.
                                                          Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης
                                                Ιστορικός της Εθνικής Αντίστασης
                                                               ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ
==============================================================
                                      Η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων 
 Οι γερμανικές οφειλές και η εξόφλησή τους είναι μοναδική προϋπόθεση για μια ισότιμη συμμετοχή της σημερινής Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Προϋπόθεση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων. Αν δεν το εκτιμήσουν οι τωρινοί ηγέτες τους, υπάρχει και η διεθνής δικαιοσύνη και πολλά ντοκουμέντα. Τα ποσά που θα αποφασίσει η διεθνής δικαιοσύνη σε ευρώ θα καλύψουν και τα χρέη και τις ανάγκες της χώρας μας.

Οι ναζί κυρίευσαν την Ευρώπη όχι μόνο με τη στρατιωτική υπεροχή τους. 
Ηγέτες της Ευρώπης τούς υποδέχτηκαν με «ρεαλισμό και σύνεση». 
Στην Ελλάδα οι φυλακισμένοι κομμουνιστές και οι δικτάτορες απάντησαν με το «όχι» των Ελλήνων. Η σύγκριση αποδεικνύει την πολιτιστική υπεροχή μας. Οι νικητές χρειάζονταν τον εμφύλιο. 
Εδώ ακριβώς οι ΕΑΜογενείς ιστορικοί δεν τα καταφέρνουν να αμβλύνουν τις ευθύνες της ηγεσίας του ΚΚΕ. Το Λονδίνο για να επιβληθεί στην ΕΑΜοκρατούμενη Ελλάδα. 
Η Μόσχα για να εδραιώσει την επιρροή της στις «Λαϊκές Δημοκρατίες» της Ανατολικής Ευρώπης.
Το κρίσιμο λάθος, ο εμφύλιος, καθορίζει έκτοτε τις πολιτικές εξελίξεις. 
Ο αντιδικτατορικός αγώνας δεν άλλαξε πολύ την πορεία των πολιτικών γεγονότων. 
Η Αριστερά τώρα συνεχίζει να διαθέτει στοιχεία της υπεροχής που κέρδισε στην Εθνική Αντίσταση. Η εξουσία τής δίνει μια κρίσιμη πολιτική ευκαιρία. 
Γερμανόφοβοι και Γερμανόφιλοι μας κυβέρνησαν μετά τον πόλεμο. 
Πολιτικοί που κάλυπταν και δικές τους ανάγκες με τα δάνεια. 
Τώρα δεν δέχονται άλλον δρόμο από τη μονιμοποίηση της λιτότητας. 
Ξεχνάνε τα χρέη των ναζί, τους οποίους νικήσαμε. 
ι γερμανικές οφειλές και η εξόφλησή τους είναι μοναδική προϋπόθεση για μια ισότιμη συμμετοχή της σημερινής Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Προϋπόθεση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων. Αν δεν το εκτιμήσουν οι τωρινοί ηγέτες τους, υπάρχει και η διεθνής δικαιοσύνη και πολλά ντοκουμέντα. Τα ποσά που θα αποφασίσει η διεθνής δικαιοσύνη σε ευρώ θα καλύψουν και τα χρέη και τις ανάγκες της χώρας μας. 
Ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης είναι Αντιστασιακός και ιστορικός της Αντίστασης 
                                                             ΠΗΓΗ:left.gr - 21.01.2016
==========================================================
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Ο λεβέντης αντιστασιακός του ΣΥΡΙΖΑ με την γκλίτσα
Ανάμεσα στα τιμητικά μέλη του προεδρείου του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαταλέγεται και το όνομα του αντιστασιακού Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη. Ενα όνομα που  προκάλεσε σε αρκετούς μια μικρή σύγχυση λόγω της συνωνυμίας με τον γνωστό επιχειρηματία.
Ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης του ΣΥΡΙΖΑ με καταγωγή, όπως και ο επιχειρηματίας, από την Κρήτη, δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης όσο και στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και αργότερα, κατά την επταετή χούντα των συνταγματαρχών.

Διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1967-1974.Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Εζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία.
 Δικηγόρος στο επάγγελμα έχει γράψει αρκετά βιβλία για την Αντίσταση ενώ είναι πρόεδρος της εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 που σαν σκοπό έχει τη συγκέντρωση, διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού της περιόδου 1940-1974.
Πηγή: Βαρδής Βαρδινογιάννης: Ο λεβέντης αντιστασιακός του ΣΥΡΙΖΑ με την γκλίτσα                                                     ΠΗΓΗ:iefimerida.gr - 9 Ιουλ 2013 
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου