Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ τα Μαγαζιά Ανοιχτά!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Α.Ε.Ε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!
Καλούμε σε ΑΠΕΡΓΙΑ/ΑΠΟΧΗ επαγγελματίες και εμποροϋπαλλήλους την Κυριακή 17/01/2016. Καλούμε τους πολίτες καταναλωτές να ΜΗΝ αγοράσουν τίποτα την Κυριακή!
Ανοιχτά την Κυριακή σημαίνει μεταξύ άλλων:
1. Σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για όλους.
2.Περισσότερα λειτουργικά έξοδα για τον έμπορο και λιγότερα έσοδα σε εβδομαδιαία βάση.
3.Λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερες απλήρωτες ώρες για τους εμποροϋπαλλήλους.
4.Αθέμιτο ανταγωνισμό, όταν καλείται ο λιανέμπορος να συναγωνιστεί αλυσίδες και πολυεθνικές –οικονομικούς κολοσσούς δηλαδή– χωρίς την αντίστοιχη οικονομική δυνατότητα, αντοχή και υποδομή.
5.Η εξόντωση κι η οικονομική δυσπραγία στον μικρομεσαίο ιδιωτικό τομέα επιφέρει μείωση των εσόδων από εισφορές στον δημόσιο τομέα, πλήττει το κράτος.
6.Περιβαλλοντική επιβάρυνση με αυξημένη μόλυνση των αστικών κέντρων, εξαιτίας της συνεχούς επταήμερης επαγγελματικής κίνησης προϊόντων, προσωπικού και καταναλωτικού κοινού.
Για τους εμποροϋπαλλήλους είναι δύσκολο να απεργήσουν λόγω πίεσης της εργοδοσίας. Ωστόσο πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι και σωματεία τις Κυριακές απεργούν. Για τον Αυτοαπασχολούμενο Ελεύθερο Επαγγελματία που έχει δικαίωμα επιλογής είναι απαράδεκτο να δουλεύει και να καταναλώνει τις Κυριακές! Είναι ζήτημα επαγγελματικής συνείδησης, επιβίωσης και ποιότητας ζωής!!
                                                     ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
                                                 Facebook Rizospastiki Ananeosi

Για να έχετε επιχειρήματα για τα ζητήματα των Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Επαγγελματιών δείτε το βίντεο που ακολουθεί: www.youtube.com/watch?v=Cwsgstu63HE
                                              ΠΗΓΗ:el-gr.facebook.com/renaperifereia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου