Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή της Νεολαίας Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α για το σπίτι του Γ. Πατούλη!!!

Την ανάρτηση του Δημάρχου, κ. Γ. Πατούλη, γύρω από την οποία έγινε μεγάλος ντόρος, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος για την οικογένειά του και το πολυτελές σπίτι, στο οποίο διαμένει, στηλιτεύει σε σχετική της επιστολή, η Οργάνωση Μελών της Νεολαίας του Συνασπισμού της φιλελευθεροποιημένης Υστερικής ΡΙΖοσπαστικής Αριστερας Αμαρουσίου
Στην ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:
«Πριν μερικές μέρες ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια - ακόμη - φωτογραφία με τον ίδιο και την οικογένειά του στο σπίτι τους με ευχές για χρόνια πολλά και μια καλή χρονιά. 
Τίποτα το μεμπτό σε αυτό, πολλοί πολιτικοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχουν επαφή με τους φίλους και τους ψηφοφόρους τους, και ειδικά ο κ. Πατούλης που το παιχνίδι της επικοινωνιακής πολιτικής είναι και το φόρτε του. 

Μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία αυτή είχε ανέβει σε δεκάδες ιστότοπους και όλοι είχαν να πουν κάτι για την περίσσια χλιδή του σπιτιού της οικογένειας Πατούλη.
Δε θα σταθούμε ούτε στα χιουμοριστικά σχόλια που παρομοίαζαν τον κ. Πατούλη με τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ούτε και στα κακόβουλα (και πραγματικά αχρείαστα) σχόλια για την ηλικιωμένη μητέρα του δημάρχου. 
Θα σταθούμε μόνο στην ανακοίνωση που ανέβασε ο ίδιος λίγες μέρες μετά ως απάντηση στον ντόρο που επικράτησε τόσο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όσο και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. 
Αρχικά ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για κακόβουλα σχόλια από πολιτικούς του αντιπάλους.
Νομίζουμε πως με μια πολύ μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να συμπεράνει πως η κριτική που ασκήθηκε προς τον δήμαρχο προερχόταν (και) από κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τα κοινά του δήμου Αμαρουσίου. 

Ιστοσελίδες χιουμοριστικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα σχολίασαν την υπερβολική χλιδή του σπιτιού, αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό μιας και ο δήμαρχός μας εδώ και αρκετά χρόνια είναι γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από πάρα πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα πολιτικής αλλά και lifestyle. 
Εφόσον λοιπόν ο κ. Πατούλης ξέρει πως παίζεται το ''παιχνίδι της επικοινωνίας'' όπως αναφέρει στην απάντησή του, θα έπρεπε να ξέρει πως η δημοσιότητα φέρνει και κριτική. 
Ειδικά η υπερβολική δημοσιότητα.
Για εμάς το ουσιώδες κομμάτι της απάντησης του κ. Πατούλη είναι, όπως λέει ο ίδιος, το ότι δεν κατάλαβε γιατί αυτή η φωτογραφία προκάλεσε τόσα αρνητικά σχόλια. 
Μάλιστα σε ένα σημείο της απάντησής του αναφέρει ''Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω καταρχήν πως η φωτογραφία αυτή ελήφθη μέσα στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα (κι όχι για κάποια βίλα) που βρίσκεται στην Πεύκη (κι όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία), στο οποίο ζω από το 1988 μαζί με τη σύζυγό μου. 
Το διαμέρισμα αυτό ανήκε στους γονείς της και μας το παραχώρησαν για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες στέγασης. Είναι ένα σπίτι σαν αυτά που διαθέτουν χιλιάδες μεσοαστικές ελληνικές οικογένειες, των οποίων τα μέλη δουλεύουν πολλές ώρες το 24ωρο για να διατηρήσουν ένα ευπρεπές επίπεδο ζωής.'' 
Αρχικά, δε ζούμε σε κάποιο χωριό απομακρυσμένο από την Αθήνα οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά πως βίλες δεν υπάρχουν μόνο στην Εκάλη και στην Πολιτεία αλλά και στο Μαρούσι, και στο Χαλάνδρι, και στο Ψυχικό και στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια και -απ' ότι φαίνεται- και στην Πεύκη. Αλλά αυτό που σίγουρα δε ξέραμε είναι ότι αυτό το σπίτι, με αυτή τη διακόσμηση είναι σαν ένα από τα πολλά σπίτια που διαθέτουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. 
Όχι κ. Πατούλη, και λυπάμαι που θα σας σοκάρουμε, αλλά αυτό το σπίτι δεν είναι το σπίτι που έχουμε οι περισσότεροι και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ξέσπασε τόσο ντόρος γύρω από αυτή τη φωτογραφία. 
Το ότι αδυνατείτε να καταλάβετε την αιτία της κριτικής που δεχτήκατε δείχνει πόσο απέχετε από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, την οποία και ως δήμαρχος εκπροσωπείτε. Επιπλέον, σήμερα η πλειονότητα των Ελλήνων που εργάζονται, σας διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρούν ένα τέτοιο σπίτι, οπότε η προσπάθειά σας να φανείτε ''ένας από εμάς'', πέφτει στο κενό και δείχνει πάλι την άγνοιά σας για την κατάσταση που βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά.
Εξάλλου δεν θέλετε να είστε ένας από εμάς. 
Την ώρα πουάνθρωποι παλεύουν για να μη βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας, ένας μέσοςαστός Δήμαρχος ζητά μηνιαία αύξηση πάνω από 2.000 ευρώ. 

Η αγάπη που υποτίθεται έχετε για την πόλη μας πρέπει να κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους παραπάνω;
Τέλος, η μεγάλη ειρωνεία είναι πως μέσα από την ίδια σας την οικογένεια, ήρθε η ακύρωση της δική σας απάντησης. 
Κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα στο διαδίκτυο φωτογραφίες της συζύγου σας στο περιοδικό Down Town με τίτλο '' Ό,τι λάμπει στο σπίτι της κ. Πατούλη είναι χρυσός'', όπου στη φωτογράφηση αυτή, η κυρία δημάρχου με φόντο της χρυσές πολυθρόνες του σπιτιού σας, φοράει ρούχα που όντως... κοστίζουν όσο ένα σπίτι σαν αυτά που διαθέτουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες».
                                                      ΠΗΓΗ:www.xtypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου