Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«ΕΝΟΤΗΤΑ» γα το ρέμα Σαπφούς με τον ... Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο


Την περιοχή του ρέματος Σαπφούς, πίσω από τον Ο.Τ.Ε(στη συμβολή του με την οδό Διονύσου), επισκέφτηκαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου - μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών, Νίκου Κατσούλαο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Πέτρος Κούκουζας και τεχνικό κλιμάκιο της περιφέρειας,
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.
Στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας πολλά προβλήματα, τόσο στους κατοίκους της περιοχής πλησίον του ρέματος, όσο και στους διερχόμενους πεζούς.
Tα προβλήματα που έχουν δραστηριοποιήσει τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια και έχουν αναδειχθεί επανειλημμένα από το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου οφείλονται αφενός στον ελλιπή καθαρισμό του ρέματος που είναι ευθύνη της περιφέρειας και κυρίως από τη μη υλοποίηση απαλλοτριώσεων των όμορων ιδιοκτησιών που επιβάλλονται από την πράξη εφαρμογής της περιοχής
(πεζόδρομος, διαμόρφωση παραρεμάτιας περιοχής προκειμένου να είναι επισκέψιμη), καθώς και από τη μη ολοκλήρωση της μελέτης διευθέτησης του ρέματος που είναι ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου.
Από τη μεριά της περιφέρειας υπήρξε η διαβεβαίωση από τον κ. Καραμέρο πως άμεσα θα πραγματοποιηθεί ο σημειακός καθαρισμός του ρέματος, εάν επιτρέψει την πρόσβαση ο ιδιοκτήτης του όμορου οικοπέδου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου και του δημοτικού συμβούλου Π. Κούκουζα και για την εκδήλωση της βούλησης τους να εργαστούν, από τη θεσμική θέση που έχει ο καθένας, για τη σύντομη λύση του προβλήματος.
Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  θα συνεχίσει την τακτική συνεργασία τόσο με το σύλλογο των Εργατικών Πολυκατοικιών όσο και με τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την προστασία του οικοσυστήματος του ρέματος Σαπφούς και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής, όπως κάνει για όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Αμαρουσίου.
                                               Για το γραφείο τύπου
                           Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
                          Ζέτα Πολίτη - 699 3438665 - zpoliti@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου