Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης  προκηρύσσει απεργία με ανοιχτή ημερομήνια για το νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Η επιτυχία της απεργείας της 12 Νοέμβρη να ανάψει νέες φωτιες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!
Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 αποκαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση προσδοκά το δεκαπλάσιο «δημοσιονομικό όφελος», από τα μέτρα που πήρε έως τώρα, με τη «μεταρρύθμιση» που ετοιμάζει στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Θα φορτώσει στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων κόστος ύψους 1,838 δισ. ευρώ από περικοπές, «εξοικονομήσεις» και αυξήσεις εισφορών!
Ειδικά για το δημόσιο, οι ήδη ψηφισμένες διατάξεις θα αποφέρουν «όφελος» 15,7 εκατομμύρια ευρώ, όταν η «νέα μεταρρύθμιση» των συντάξεων του δημοσίου, δηλαδή το πακέτο των μέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, θα «εξοικονομήσει» 172 εκατομμύρια ευρώ. 
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τα ισοπεδώνουν όλα! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το ασφαλιστικό ως πρόβλημα σύνταξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασίας από ατυχήματα και επαγγελματικής ασθένειας, προστασίας της μητρότητας, πρόνοιας, μας αφορά όλους. 
Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ είναι προαπαιτούμενο στο τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα με τους ελιγμούς της κυβέρνησης.
Σε αυτόν το δρόμο, όπου το μόνο κριτήριο είναι το καπιταλιστικό κέρδος, ακόμα και τα σκουπίδια μετατρέπονται σε χρυσάφι για τους επιχειρηματίες, αλλά η ανθρώπινη ζωή γίνεται σκουπίδι μπροστά στο καπιταλιστικό κέρδος.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί 
την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Νοεμβρίου 2015 στις 5:00 μ.μ. στην  ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ. 
Στην υγεία ούτε το 10% των εσόδων του ΕΟΠΥΥ δεν θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό!
Η κυβέρνηση είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. 
Μαζεύουν όλο τον πλούτο από τον λαό για να τον παραδώσουν στο κεφάλαιο. 
Για την περιβόητη ανάπτυξη. 
Δεν έχουμε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη! 
Δεν θα καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. 
Δεν θα έρθει πίσω η κοινωνική ασφάλιση, δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα ανοίξουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που κλείνουν. 
Η ανάπτυξή τους απαιτεί συντρίμμια εργατικών δικαιωμάτων, καταστροφή, πάμφθηνη δουλειά και καταστολή των αγώνων, το εργατικό κίνημα δεμένο, φιμωμένο. 
Καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για το «φως στην άκρη του τούνελ», ότι «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο», λες και δεν τα έχουμε ξανακούσει. 
Η ανάπτυξή τους θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.
Το ασφαλιστικό δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης. 
Δεν θα επιτρέψουμε να το γκρεμίσει η αριστερά του κεφαλαίου!
Όταν λέμε ότι οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση είναι αιτία πολέμου, το εννοούμε!
                                                          Εκ του ΔΣ
                       Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                                                                                                             Αριθμ. Πρωτ: 62  
                                                          Ημερ: 24/11/2015     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου