Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ζητείται επειγόντως ανακαίνιση του 1ου Δ. Σ. Αμαρουσίου

«Επίλυση χρόνιων κτηριακών προβλημάτων του1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου»
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υιοθετεί πλήρως και προβάλλει το πάγιο και χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου για την αποκατάσταση (ανακαίνιση) του ιστορικού κτηρίου του Σχολείου και την προσθήκη (ανέγερση) αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η ύπαρξη της οποίας θα αναβάθμιζε αποτελεσματικά τη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου είναι το αρχαιότερο Δημοτικό Σχολείο της πόλης (έτος θεμελίωσης 1928) και αποτελεί ένα ιστορικό - αρχιτεκτονικό μνημείο για την πόλη του Αμαρουσίου και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής. 
Το κτήριο του Σχολείου υπέστη σοβαρές φθορές από τους σεισμούς του 1999, οι οποίες αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όμως κρίνεται απαραίτητη η άμεση παρέμβαση της πολιτείας τόσο για την ανακαίνιση του κτηρίου, όσο και  για την ανέγερση - προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η οποία θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, αλλά και του 2ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για την ανέγερση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και την ανακαίνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου έχουν εγκριθεί από το Δήμο Αμαρουσίου και έχουν κατατεθεί στο Ο. Σ. Κ, η έναρξη των εργασιών για το συγκεκριμένο έργο χρονίζει με αποτέλεσμα κάθε χρόνος που περνά να δυσχεραίνει περισσότερο τη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Σχολείου.
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου. 
Προς: ΥΠ.Π.Ε.Θ,  Κοινοποίηση: Δήμο Αμαρουσίου, Μέλη του Συλλόγου & Δ. Ο. Ε.          
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ    Μαρούσι  21 – 11 – 2015                     Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                   
Τηλ. & Fax: 210 8020697                                                               
Πληροφ.: Πολυχρονιάδης Δ.                                                                                  
Email:syll2grafeio@gmail.com                                                
Δικτυακός τόπος:
www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου