Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Εξαιρετική η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης


Πλήθος πολιτών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 29ης Μαΐου 1453, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών του ελληνικού πενταγράμμου που διάνθισαν την εκδήλωση με παραδοσιακά και επίκαιρα τραγούδια.       
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε από καρδιάς τους ερμηνευτές Χρυσόστομο Μητροπάνο, Σάββα  Σιάτρα και το Δημήτρη Καρασαββίδη, τους μουσικούς της ορχήστρας, καθώς και τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου που με την συμμετοχή τους στη επετειακή εκδήλωση τίμησαν μαζί με την πόλη του Αμαρουσίου την ημέρα ιστορικής μνήμης της Άλωσης της Πόλης. 
Παράλληλα διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ  θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Χορωδίας του Δήμου Ασπροπύργου για συμμετοχή της Χορωδίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην πόλη τους,    
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ρένα Χαλιώτη  απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους, ενώ  για τη θλιβερή επέτειο με την οποία ένα μεγάλο κεφαλαίο της ιστορίας και του Ελληνισμού έκλεινε, μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινοπολιτών Αμαρουσίου «Ιωάννης Βατάτζης» κ. Αντώνης Θεοδωρακόπουλος.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Φιλόλογος Θανάσης Παπανικολάου, ο οποίος προλόγιζε και τα τραγούδια που ερμήνευσαν οι μουσικοί.      
Στην επετειακή εκδήλωση  παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Κατερίνα Φραγκάκη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρετέθη ελαφρύ δείπνο στους προσκεκλημένους.   
Οι μουσικοί της ορχήστρας ήταν: Γιώργος Κοτσίρης (κλαρίνο), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (Κανονάκι), Γιώργος Μπουραντάς (Ταμπουρά), Δημήτρης Καρασαβίδης (λύρα) και Νίκος Θεοδωρίδης (Κρουστά).       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου