Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σεμινάριο «Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού», διοργάνωσε ο «Ομιλος Ροταράκτ Αμαρουσίου»

Σεμινάριο Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), διοργάνωσε την Κυριακή 24 Μαΐου, ο «Ομιλος Ροταράκτ Αμαρουσίου» με την στήριξη του Δήμου Αμαρουσίουτην πολύτιμη συμμετοχή των εταιρειών «Boston Hamilton» & «New Life Perspective».
Ο NLP είναι μια ανοιχτή μεθοδολογία, μια πρακτική και ταυτόχρονα μια μέθοδος αναζήτησης της γνώσης. 
Είναι το εγχειρίδιο χρήσης του εγκεφάλου!
Ο Νευρο Γλωσσικός Προγραμματισμός προσπαθει να κατανοήσει την συνδεση μεταξύ του πως σκεφτομαστε (Neuro), το πως επικοινωνούμε (Linguistic) και του πως συμπεριφερομαστε (Programming).
Είναι μια στάση (ως πρός τα πράγματα και τις καταστάσεις), μια μεθοδολογία και μία σειρά τεχνικών που μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε ώστε να ζήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε!
Ο Νευρογλωσσικός προγραμματισμός είναι μια ανοιχτή μεθοδολογία, μια πρακτική και ταυτόχρονα μια μέθοδος αναζήτησης της γνώσης. Είναι το εγχειρίδιο χρήσης του εγκεφάλου!
Οι χρήσεις του είναι πολλαπλές και ποικίλες:
Σε Ατομικό επίπεδο:
Η εκμάθηση τεχνικών με στόχο την αλλαγή συνήθειων και συμπεριφορών που δεν μας εξυπηρετούν. Την απαλλαγή από φοβίες, περιοριστικά πιστεύω και αρνητικά συναισθήματα τα οποία είναι τροχοπέδη για την επίτευξη των στόχων μας.
Σε Επαγγελματικό επίπεδο:
Η εκμάθηση τεχνικών με στόχο την απογείωση της επικοινωνιακής αποτελεσματικότητας των στελεχών, την διασφάλιση επίτευξης στόχων και την αποτύπωση και την αναπαραγωγή προτύπων αποτελεσματικότητας μέσα στην οργάνωση.
Στήν Εκπαίδευση:
Η εκμάθηση τεχνικών που έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των εκπαιδευτών ενισχύοντας τους σε θέματα αποδοχής απο τους εκπαιδυομενούς, τρόπων αυξησης του ενδιαφέροντος για μάθηση, δημιουργίας ευχάριστου κλίματος εκπαίδευσης και τεχνικών επικοινωνίας.
Μια αλλαγή προς όφελος μας ειναι στο χέρι μας.. Το θέμα ειναι αν αρπάζουμε τις ευκαιρίες ή βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας να τρέχει και το απολαμβάνουμε από μακριά...
                                   ΠΗΓΗ:www.facebook.com/RotaractClubOfAmaroussion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου