Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Ξεπέρασε» & τον εαυτό του, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου!!!

                    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Υπόδειγμα «αντικειμενικής» πληροφόρησης των δημοτών αποτελεί το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου. Μέχρι τώρα περιοριζόταν στο ρόλο του γραφείου τύπου του Δημάρχου και της παράταξής του.
Τώρα ξεπέρασε και τον εαυτό του αποκρύπτοντας τα γεγονότα προκειμένου να υπηρετήσει  τις ιδεολογικές επιλογές του υπεύθυνου της λειτουργίας του.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε  για την 70ή Επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  που οργάνωσε στο Δημαρχείο ο Σύνδεσμος  Εφέδρων Αξ/κών Ανατολικής Αττικής στις 15-5-2015, αποσιώπησε:
Την παρέμβαση του εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών επανορθώσεων με πρόεδρο το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, κ. Γ. Τζιβελόπουλου.
Την αναφορά των ομιλητών στην  Εθνική Αντίσταση 1940-45 που συνέβαλλε αποφασιστικά στην ήττα των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού στην πατρίδα μας.
Την παρουσία στην εκδήλωση του επικεφαλής της παράταξής μας, Λ. Μαγιάκη
Ο κ. Δήμαρχος & ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέχονται, αν δεν υποθάλπουν, αυτού του είδους τη «δημοσιογραφία».
Από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας ζητήσαμε σε συνάντηση παρουσία του κ. Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το γραφείο τύπου να είναι του Δήμου και όχι του Δημάρχου και της παράταξής του.
Συγκεκριμένα, στο δικτυακό τόπο του Δήμου να αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις των παρατάξεων, των συλλογικών φορέων της πόλης, των πολιτών και όχι μονομερώς οι ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής.
Τονίσαμε ότι η ταύτιση του Δήμου με τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο αποτελεί καθεστωτική νοοτροπία και δεν συνάδει με τη Δημοκρατία.
Απαιτούμε την άμεση δημοσίευση της ανακοίνωσής μας στο ίδιο μέρος με αυτής του γραφείου τύπου και την επανόρθωσή της.
Απαιτούμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας.
Αν ο κ. δήμαρχος απαιτεί, και δίκαια,  από την κεντρική εξουσία να σέβεται την Αυτοδιοίκηση και να αναγνωρίζει το θεσμικό της ρόλο, είναι ανάγκη να εφαρμόσει τους δημοκρατικούς κανόνες πρώτα από όλα στο δήμο του.
                                                         Μαρούσι, 24 Μαΐου 2015
                            «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» 
                                                         giatomarousi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου