Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Επιτυχής η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η «Ημέρα Καριέρας»  με τίτλο «Career Day: A head start to a new business life», στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια  για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ».
Σκοπός της «Ημέρας Καριέρας» ήταν η ενίσχυση της δικτύωσης της Α.Σ. με επιχειρηματικούς φορείς και επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της προοπτικής απασχόλησης των ωφελουμένων.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Χριστίνα Ευθυμιάτου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΙΕΜ Α.Ε., η οποία μίλησε για το πρόγραμμα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πεντελικόν, και για ειδικά ζητήματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας μέσω της κοινωνικής οικονομίας.
Επιπλέον, ο κ. Δημήτρης Ζάρρας, Σύμβουλος της ΙΕΜ ΑΕ και Μηχανολόγος Μηχανικός, μετά από μια εισαγωγή για την εύρεση εργασίας και βασικά βήματα για την ίδρυση νέας επιχείρησης, ενημέρωσε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, που έχουν ανακοινωθεί και αποτελούν ευκαιρία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια, ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις ενημέρωσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιρειών της αγοράς εργασίας. Δόθηκαν δυνατότητες για τη διασύνδεση και δικτύωση των ωφελουμένων του Σχεδίου Δράσης με υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Τέλος οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις και να συνομιλήσουν με τους εισηγητές για απορίες που είχαν σχετικά.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα που υλοποιεί η Α.Σ. ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.aspentelikon.gr/, πληροφορίες για όλα τα ΤΟΠ.Σ.Α. Περιφέρειας Αττικής, μπορείτε να βρείτε στο www.top-sa.gr                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου