Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Απόδοση ευθυνών για 51 εκατ. ζητάει η «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»

Νομική διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών ζητά ο Λευτ. Μαγιάκης, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» , αναφορικά με την πρόσθετη επιβάρυνση των δημοτών για την περίοδο 2007 - 2014 κατά 51 εκατ. ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία από τον νόμο προβλέπεται ότι πρέπει να είναι ισοσκελισμένα.
Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση που έλαβε ο Λευτ. Μαγιάκης, προκύπτει ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο επί δημαρχίας Γ. Πατούλη
«τα συνολικά έσοδα του δήμου από ανταποδοτικά τέλη ανήλθαν σε 201.302.570 ευρώ, ενώ την ίδια χρονική περίοδο τα αντίστοιχα έξοδα ήταν 150.547.374 ευρώ»
«Την πρώτη τετραετία Πατούλη εντοπίστηκαν τεράστιες δαπάνες για πελατειακές προσλήψεις που έφτασαν παραμονές εκλογών το 2010 περί τις 2.000. Την ίδια περίοδο έγιναν τεράστιες δαπάνες για προσωπική προβολή του κ. δημάρχου, πολυδάπανου γραφείου Τύπου και αναθέσεις μελετών που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν» καταγγέλλει ο Λευτ. Μαγιάκης.
«Η πολιτική αυτή της διοίκησης Πατούλη συντρέχει με τη γενικότερη μνημονιακή πολιτική της απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, αφού στην τετραετία 2011 - 2014 παρατηρείται απόκλιση εσόδων - εξόδων που αγγίζει ακόμα και το 56% επί των εσόδων σε ετήσια βάση», τονίζει ο Λευτ. Μαγιάκης.
«Έτσι, τώρα αιτιολογούνται πλήρως οι διαχρονικές καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου για την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, την πλημμελή συντήρηση των απορριμματοφόρων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού μέχρι ακινητοποίησής του, τη μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο αμαξοστάσιο του δήμου.
Αλλά και οι συχνές διαμαρτυρίες των δημοτών για ελλιπή καθαρισμό και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων, τη μη τακτική απομάκρυνση των ογκωδών από τους δρόμους και την έλλειψη κάδων»  προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι "τα χρήματα αυτά διατέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους για την εξόφληση χρεών που συσσώρευσε στον δήμο η διοίκηση Πατούλη αλλά και η προηγούμενη διοίκηση του δήμου».
«Με τοντρόπο αυτό η δημοτική αρχή Πατούλη, ενώ στα λόγια διακήρυττε ότι ασκεί πολιτικήμείωσης των δημοτικών τελών, στην πράξη υπερφορολογούσε τους Μαρουσιώτες, αφούτα εισπραττόμενα δημοτικά τέλη δεν ξοδεύονταν για τον σκοπό για τον οποίο εισπράττονταν» υπογραμμίζει ο Λευτ. Μαγιάκης, θυμίζοντας ότι «τα ποσά αυτά είναι επιπλέον των 56 εκατ. ευρώ που ρυθμίστηκαν πρόσφατα με τον Νόμο 4316/14 μέσω παρακράτησης ποσοστού 5% επί των ΚΑΠ για... 160 χρόνια, αλλά και άλλων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να έρθουν στον δήμο μετά το πέρας της εκκαθάρισης δύο δημοτικών επιχειρήσεων που καθυστερούν αδικαιολόγητα» .
                                       ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
                                              ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου