Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Για τους πρώην εργαζόμενους στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στον οδοκαθαρισμό

Πριν από μερικές μέρες, η διοίκηση του Δήμου, μέσω της διοίκησης της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στον οδοκαθαρισμό, αποφάσισε να απολύσει τους εργαζόμενους σε αυτή. Ο οδοκαθαρισμός στην πόλη μας, πραγματοποιείται πλέον από τους εργαζόμενους με σύμβαση οκτώ μηνών, που προσελήφθησαν μέσω των κριτηρίων του Α.Σ.Ε.Π.
Ασφαλώς η πρόσληψη των 80 εργαζόμενων με κριτήρια Α.Σ.Ε.Π. είναι θετική εξέλιξη, παρόλο που όλοι μας νομίζω πιστεύουμε πως είναι ακόμα καλύτερο και κοινωνικά δικαιότερο, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν με κριτήρια Α.Σ.Ε.Π. να έχουν μόνιμη, σταθερή και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απασχόληση.
Ας θυμηθούμε όμως την ιστορία της συγκεκριμένης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τη συμπεριφορά της διοίκησής της και κατ’ επέκταση της διοίκησης του Δήμου απέναντι στους συμπολίτες μας που εργάστηκαν σε αυτή.
Περίπου τριακόσιοι (300) (η διοίκηση Πατούλη ποτέ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της παράταξής μας) συμπολίτες μας, εργάζονταν στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που ουσιαστικά ίδρυσε και στελέχωσε η διοίκηση του δήμου, πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014, με αναξιοκρατικά και αδιαφανή κριτήρια, αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις που κατέθετε διαχρονικά η παράταξή μας, για την αντιμετώπιση του ζητήματος της καθαριότητας της πόλης και των εργαζομένων σε αυτή. 
Ο λόγος είναι προφανής : ψηφοθηρικός.
Αμέσως μετά τις εκλογές απολύθηκαν οι εργαζόμενοι, τουλάχιστον στον οδοκαθαρισμό. 
Πολλοί από αυτούς δεν είχαν το δικαίωμα να πάρουν το επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. επειδή δεν είχαν τα απαιτούμενα ένσημα, καθώς για ένα διάστημα κάποιων μηνών εργάστηκαν χωρίς να έχουν σύμβαση και χωρίς να δηλώνονται στον ασφαλιστικό φορέα. 
Το φθινόπωρο του 2014 τους ξανακάλεσαν να δουλέψουν για δύο - τρεις μήνες για να καθαριστεί η πολύ βρώμικη πόλη μας, πιστεύοντας τις υποσχέσεις της διοίκησης πως θα τους βολέψει σε «κάποια άλλη επιχείρηση».
Και φθάσαμε στην απόλυσή τους, αφού άρχισαν να έρχονται οι οκτάμηνοι εργαζόμενοι, μέσω Α.Σ.Ε.Π.
Το τραγικό γεγονός για τους απολυμένους είναι πως δεν μπορούσαν να κάνουν αίτηση πρόσληψης, μέσω του διαγωνισμού για τους οκτάμηνους, επειδή δεν φαίνονταν άνεργοι.
Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση Πατούλη, εξαπάτησε τους συμπολίτες μας, αφού τους υποσχέθηκε πως θα έχουν δουλειά στο Δήμο και μετά τις εκλογές, εκμεταλλεύτηκε με αναλγησία τις ανάγκες τους, την απόγνωσή τους και τον ευκολόπιστο χαρακτήρα τους και αφού τους χρησιμοποίησε, τους «πέταξε σα στυμμένη λεμονόκουπα».
Αυτή είναι η διοίκηση του κ. Πατούλη και από τα παραπάνω δίνεται μια απάντηση για τους λόγους του 58% των εκλογών.
                                                Πέτρος Κούκουζας
                                             Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου