Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αντίθετη η Γαλλία στην αναβίωση ενός Ψυχρού ή Θερμού Πολέμου στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τις δηλώσεις σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής της ηγεσίας αλλά και σύμφωνα με τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειονότητας της κοινής γνώμης, η Γαλλία φαίνεται, ότι αρχίζει να αντιλαμβάνεται, πως η εξωτερική πολιτική, που ακολουθεί η ΕΕ στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης κάθε άλλο παρά λύση μπορεί να δώσει.
Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας πρέπει να αρθούν στις αρχές του έτους, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Γαλλία Λεπέν, Φιγιόν και Σαρκοζί αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή αυτη πολιτική, που την θεωρούν ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους.
Μαρί Λεπέν: 
Οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο στην Ευρώπη με την επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της ΡωσίαςΗ Μαρίν Λεπέν, η Γαλλίδα ηγέτης του “Εθνικού Μετώπου” σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι προσπαθούν να ξεκινήσουν πόλεμο στην Ευρώπη με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας.
«Όσον αφορά την Ουκρανία, συμπεριφερόμαστε σαν αμερικανοί λακέδες», είπε, προειδοποιώντας, ότι ο στόχος των Αμερικανών είναι να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη για να ωθήσουν το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα. 
Επίσης, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι εθελοτυφλούν στον βομβαρδισμό των αμάχων από την πλευρά της ουκρανικής κυβέρνησης.
Η κ. Λεπέν επικρίνει τακτικά την ΕΕ για την πολιτική της στην ουκρανική κρίση καθώς και για την απουσία ανεξαρτησίας, που οφείλεται στην επιρροή των ΗΠΑ.
Τον Σεπτέμβριο είχε δηλώσει στην γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, ότι η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία είναι «υπαιτιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», λέγοντας, ότι οι Βρυξέλλες εκβιάζονται να επιλέξουν μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας.
Παλαιότερα, σε δηλώσεις της στο “Russia Today” είχε αναφέρει, πως δεν απέμειναν «ανεξάρτητα κράτη στην Ευρώπη» εξαιτίας της λανθασμένης εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων ετών, που έλαβε χώρα «υπό την επιρροή της Ουάσιγκτον».
Φρανσουά Φιγιόν: 
“Οι Αμερικανοί έχουν κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και σήμερα απλούστατα έχουν απαξιωθεί”
Τα λόγια της επανέλαβε με δηλώσεις του και ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είπε, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό “France 5″, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εξαπολύσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη, που θα καταλήξει σε καταστροφή. Ενώ, πρόσθεσε, ότι μόλις το επιτύχουν, θα επιχειρήσουν να αποστασιοποιηθούν.
Ο κ.Φιγιόν κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι πάσχουν από «τύφλωση» και μια υπεραπλουστευμένη προσέγγιση της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία προσπαθούν να «λύσουν όλα τα προβλήματα με τη βία».

Είπε ακόμη, ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί πάντα να αναγκάσει τους άλλους να ενταχθούν στο στρατόπεδό της, προβαίνοντας σε μια λανθασμένη προσέγγιση, όπως την χαρακτήρισε, δεδομένου, ότι μια χώρα, όπως η Ουκρανία, έχει δεσμούς και με την Ευρώπη και με τη Ρωσία.
«Οι Αμερικανοί έχουν κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και σήμερα απλούστατα έχουν απαξιωθεί», δήλωσε ο κ.Φιγιόν.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι το να προσπαθούν να τιμωρήσουν την Ρωσία με τις κυρώσεις, είναι σαν να προσπαθούν να εκφοβίσουν μια αρκούδα με ένα τσίμπημα. 
Επαίνεσε, επίσης, τις πρόσφατες προσπάθειες του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξουν έναν διάλογο με τη Μόσχα.

«Η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει σήμερα την Ρωσία ως απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σκόπιμα ξεχνάει, ότι η Ρωσία είναι πραγματικά μια μεγάλη χώρα, για να μην αναφέρω μια πυρηνική δύναμη», είπε ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός.
 Σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προβεί και ο πρώην Πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί. 
Ο Σαρκοζί δήλωσε, ότι η Ευρώπη ήταν μέρος «ενός κοινού πολιτισμού με τη Ρωσία».
«Τα συμφέροντα των Αμερικανών με τους Ρώσους δεν είναι τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε την αναβίωση ενός Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη. 
                                                      Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
                                                      ΠΗΓΗ::www.elliniki-gnomi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου