Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι θέσεις στάθμευσης στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος»

Π. ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ:Για το SM «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στο οικόπεδο «Παναγόπουλου»
Όπως όλοι γνωρίζετε, στο super market «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», στη συμβολή των οδών Ράλλη και Χατζηαντωνίου στο κέντρο της πόλης μας, το τρίτο υπόγειο του χώρου στάθμευσης ανήκει με παραχωρητήριο στο Δήμο Αμαρουσίου.
Πρόσφατα, από τον συνδημότη μας και παλαιό συνάδελφό μας κ. Κώστα Νταλούκα δημοσιεύτηκε άρθρο στο οποίο παρουσίαζε ως αδύνατη τη χρήση του χώρου αυτού από τους συμπολίτες μας, χωρίς να ψωνίσουν από το super market.
Παλαιότερα, επανειλημμένως ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Ζάρδας, παίρνοντας το λόγο στην ώρα του δημότη, μας έχει κάνει γνωστό πως με αίτησή του έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί θέση στάθμευσης στον εν λόγω δημοτικό χώρο ή να του γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος πολίτης να χρησιμοποιήσει το χώρο αυτό, χωρίς ποτέ η διοίκηση να του δώσει κάποια σαφή απάντηση.
Στην «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» , όταν το εν λόγω κατάστημα έλαβε την απαιτούμενη προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσιάστηκε ως «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ», όπως και είναι στην πραγματικότητα.
 Για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις απαιτούνται μία (1) θέση ανά 15 τ.μ. καταστήματος, δηλαδή για τα 1.359 τ.μ. του καταστήματος απαιτούνται 91 θέσεις στάθμευσης (1.359 / 15 = 90,6). 
Το κατάστημα διαθέτει συνολικά 83 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι πέντε (5) προβλέπονται για τις κατοικίες και οι 35 ανήκουν στο Δήμο με παραχωρητήριο. 
Άρα μένουν 43 για το super market. 
Επιπλέον για το super market απαιτούνται δύο (2) θέσεις μεγάλων αυτοκινήτων για τις ανάγκες των φορτοεκφορτώσεων.
Τι έχει να πει για τα παραπάνω ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνεπώς η δημοτική αρχή ;    
                                                                    Πέτρος Κούκουζας
                                                               Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου