Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πράσινο φως από τη Διοίκηση του Ο.Σ.Κ

Ζητήματα που σχετίζονται με την προώθηση της δημιουργίας νέων σχολικών υποδομών αλλά και βελτίωσης των υφιστάμενων σχολείων στο Δήμο Αμαρουσίου εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους ιθύνοντες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Σ.Κ Ηρακλή Δρούλια, του Γεν. Διευθυντή Έργων του Οργανισμού Λεωνίδα Θεοτοκάτου, της Γεν. Διευθύντριας Λειτουργίας και Ανάπτυξης Τζούλης Βελισσαράτου, του δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου υπεύθυνου για θέματα παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, και υπηρεσιακών παραγόντων από τις δύο πλευρές, προέκυψαν:
Όσον αφορά στο 6ο Λύκειο στην περιοχή Αναβρύτων, η κατασκευή του οποίου είχε διακοπεί το 2011 λόγω εμπλοκής με το διατηρητέο οίκημα εντός του οικοπέδου, ο Ο.Σ.Κ δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προχωρήσει η μελέτη που έχει ήδη ανατεθεί και ενσωματώνει το διατηρητέο χώρο στο κτιριακό σχεδιασμό.
Αναφορικά με το 8ο Γυμνάσιο  και το 9ο Λύκειο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης 
ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου ότι ο φάκελος βρίσκεται στην αρμόδια Διεύθυνση Έγκρισης Κτιριολογικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και αμέσως μετά ο Ο.Σ.Κ εξέφρασε την πρόθεση ότι θα εντάξει τη χρηματοδότηση της μελέτης και κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.
Στην περίπτωση του Ο.Τ 855 που αφορά στην επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Ο.Τ 852 που αφορά στην κατασκευή Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή του Αγίου Θωμά  εξετάστηκαν τρόποι για την επανεπιβολή του σχεδίου απαλλοτρίωσης μέσω της εξεύρεσης σχετικής πίστωσης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν, επίσης οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε άλλα κτιριακά συγκροτήματα της πόλης και οι τρόποι χρηματοδότησής τους από τον ΟΣΚ, όπως:
Η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Η αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου στο 18ο Δημοτικό με την κατασκευή γηπέδου βόλεϊ και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
Η κατασκευή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 3ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο.
Η κατασκευή χώρων υγιεινής στο 7ο Δημοτικό Σχολείο.
Η κατασκευή στέγης για το ΕΠΑ.Λ Αναβρύτων.
Με την ευκαιρία της συνάντησης με τον Ο.Σ.Κ για την προώθηση των σχολικών κτιριακών ζητημάτων του Δήμου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Προτεραιότητά μας σταθερά παραμένει η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της πόλης μας. Κατά τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Με τη βοήθεια και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε και διαδικασίες σε εκκρεμότητα και να βελτιώσουμε ακόμη περαιτέρω τις σχολικές υποδομές της πόλης μας προς όφελος των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου