Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Το δ.σ του Συλλόγου «Νέο Μαρούσι», ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι» για την εξέλιξη ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς του Νέου Αμαρουσίου, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρόντων μελών της Διοίκησης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Πατούλης, αναφορικά με το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, ότι έχει υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση με τον όμορο Δήμο Χαλανδρίου για τη χρηματοδότηση του έργου και το Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει ο διαγωνισμός για να μπορέσει στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο της διάνοιξης.
Όσον αφορά στο δίκτυο ομβρίων, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι
 έχει ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής ο φάκελος για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου και ο Δήμος βρίσκεται σε αναμονή της σχετικής έγκρισης προκειμένου να ξεκινήσει το έργο, ενώ στο ερώτημα του συλλόγου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών αποχέτευσης λυμάτων σε τμήμα της γειτονιάς, απάντησε ότι τα έργα βρίσκονται στο στάδιο της σύνδεσης και των τελευταίων κατοικιών.

Στο αίτημα του συλλόγου για συχνότερη δημοτική αστυνόμευση στη γειτονιά του Νέου Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου απάντησε θετικά μεταφέροντας ότι ήδη έχουν προχωρήσει ενέργειες για να υπάρχει πιο έντονη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στην περιοχή.
Όσον αφορά στο απαλλοτριωμένο δημοτικό κοινόχρηστο χώρο Ο.Τ 722, επισημάνθηκε ότι θα προχωρήσει η διαμόρφωση του οικοδομικού τετραγώνου σε χώρο πρασίνου. Στο ζήτημα της ανάπλασης της παραρεμάτιας περιοχής, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει αναλάβει τη σύσταση επιτροπής μηχανικών με έργο την κατάρτιση σχεδίου ανάπλασης της περιοχής πέριξ του ρέματος στους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Χαλανδρίου μαζί με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
Στα θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία και την επισκευή του οδοστρώματος όπου υπάρχουν καθιζήσεις και φθορές, οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημερώθηκαν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν τα όποια προβλήματα και θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των όποιων προβλημάτων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, επίσης, με τη συμμετοχή από μέρους της Διοίκησης του Δήμου: του Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας Νίκου Πέππα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σμυρνή, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη. Εκ μέρους του συλλόγου συμμετείχαν η πρόεδρος του Δ.Σ Ευγενία Λαμπή, ο γραμματέας Δημήτρης Σταμέλος, ο ταμίας Δάκος Χατζηγιαννάκης, ο υπεύθυνος Αθλητικών και Πολιστικών Θεμάτων Ανδρέας Γιακουμής, η υπεύθυνη Θεμάτων Περιβάλλοντος Φλώρα Ζαφειράκη, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Λευτέρης Γαλανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου