Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Nα γίνει «Latin party» η καθημερινότητα του ... Μαρουσιώτη!

               Αναδημοσίευση από «www.airetos.gr»
Στροφή στην καθημερινότητα προτείνει ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου κ.Αλέξανδρος Μπρέγιαννης και παροτρύνει τη σημερινή Διοίκηση να ασχοληθεί με αυτά και όχι μόνο με τα καλλιτεχνικά δρώμενα:
Ο όρος «πολιτισμός», με την ευρεία του έννοια, συμπεριλαμβάνει, εκτός των γραμμάτων και των τεχνών, τον τρόπο ζωής, τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, το σύστημα αξιών, τις παραδόσεις και τα δόγματα.
Στον τρόπο ζωής και τα βασικά δικαιώματα η πόλη μας δυστυχώς υστερεί όπως μαρτυρούν τα στιγμιότυπα από τη καθημερινότητα του κάθε Μαρουσιώτη.
Αλήθεια…
Πόσες φορές, πρέπει να διαμαρτυρηθεί κάποιος για την κατάσταση της καθαριότητας και τους λόφους από μπάζα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά;
Πόσες φορές, πρέπει να επισημάνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου την άνευ κανόνων χρήση των πεζόδρομων  (πεζοί και αυτοκίνητα έχουν γίνει ένα κουβάρι) και την απαράδεκτη κατάσταση  με την πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού που έχει μετατραπεί σε παρκινγκ taxi-       
Πόσες φορές, πρέπει οι δημότες της Κοκκινιάς, του Σωρού, του Ψαλιδίου, του Αγίου Θωμά να καταγγείλουν την άθλια κατάσταση στα πεζοδρόμια και τους δρόμους με τις λακκούβες.

Οι δημοτικές αρχές, έχουν την εντύπωση ότι τα μικρά έργα / παρεμβάσεις, δεν έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με τα μεγάλα (διευρυμένες αναπλάσεις, μεγάλες υποδομές, δρόμοι κλπ).
Θεωρούν ότι, κάνοντας ένα μεγάλο φαραωνικό έργο (βλέπε, ανάπλαση ιστορικού κέντρου κάθε τρεις και λίγο), θα καλύψουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις της καθημερινότητας.
Αυτό είναι λάθος.
Πολιτισμός δεν είναι μόνο η διοργάνωση ενός καλλιτεχνικού γεγονότος, μίας μουσικής εκδήλωσης, ενός Latin party κλπ.
Ο πολιτισμός ξεκινάει από τις μικρές εκείνες αυτονόητες υποδομές, αλλά και από απλούς κανόνες που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, διασφαλίζουν την σωματική του ακεραιότητα και σέβονται τις ανάγκες του.
Και είναι αυτές ακριβώς που, με ελάχιστο κόστος, κάνουν την διαφορά στην ποιότητα ζωής.
Αν φυσικά υπάρχει η βούληση και η κατανόηση αυτής της αναγκαιότητας.

                     Αλέξανδρος Μπρέγιαννης

Επικεφαλής Αξ. Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου