Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αναγκαία η πιστοποίηση των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων στους Ο.Τ.Α

«Μόνο ενωμένο το αυτοδιοικητικό κίνημα μπορεί να καταφέρει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης για τους ΟΤΑ», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας Γιώργου Πατούλη, κατά την ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) στα Ιωάννινα.
Ο κ. Γ. Πατούλης, τόνισε ότι η ανάδειξη των ευθυνών της τοπικής κοινωνίας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας της αυτοδιοικητικής εξέλιξης, μετά την συστηματική προσπάθεια οπισθοδρόμησης που έγινε από τον «Καλλικράτη» στους Ο.Τ.Α.
Αναφερόμενος στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αναγκάζουν σε πολλές παραμεθοριες περιοχές τον ίδιο το Δήμαρχο να συλλέγει τα σκουπίδια λόγω ανυπαρξίας υπαλλήλου, ο κ. Πατούλης, τόνισε το δέον της ενότητας και της σύμπνοιας στο αυτοδιοικητικό κίνημα «προκειμένου να αλλάξουμε όλους εκείνους τους καλλικρατικούς παράγοντες που εμποδίζουν την εξέλιξή μας. Μετά την καλλικρατική ισοπέδωση του Ασυμβιβάστου, η οποία για δύο χρόνια κατέστρεψε επιστήμονες και επαγγελματίες δημάρχους, κάναμε μια τεράστια προσπάθεια μέσα από την Επιτροπή Διεκδίκησης των Δημάρχων για να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας ισότιμα όπως το έχουν όλοι οι πολίτες».
Ιδιαίτερη μνεία, κατά την ομιλία του, έκανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην αναγκαιότητα πιστοποίησης των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων στους ΟΤΑ, μέσα από ένα πλαίσιο
αδειοδότησης από τα αρμόδια όργανα που θα ελέγχουν τις προδιαγραφές, την καταλληλότητα και την ασφάλεια των δομών υγείας σε κάθε Δήμο.
 «Η παροχή εθελοντικών υπηρεσιών Υγείας και η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων πρέπει να διεξάγονται μέσα από πιστοποιημένες διαδικασίες ελέγχου και αδειοδότησης, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, πάντα εις όφελος του ασθενή. Άσχετα με την οικονομική συμμετοχή του πολίτη, κάθε ιατρική πράξη πρέπει να γίνεται σε αδειοδοτημένο χώρο και κάθε χορήγηση φαρμάκου κατόπιν ιατρικής συνταγής».
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε, επίσης, διεξοδικά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, για τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας και μέριμνα στους Ο.Τ.Α και τον αγώνα διεκδικήσεων που σύσσωμο το αυτοδιοικητικό κίνημα βιώνει, ευχαριστώντας τον για τη συμπαράσταση και τη στήριξη του στα καίρια καλλικρατικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δήμοι.
Στη διάρκεια της συμμετοχής του στο συνέδριο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομολόγους του και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα επείγοντα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται σε επίπεδο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, της υπόστασης των Νομικών τους Προσώπων, και της οικονομικής κατάστασης των Δήμων.
Στην κεντρική εισήγηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε Κώστας Ασκούνης, αναφέρθηκε σε κεντρικά θέματα που εξετάζει το συνέδριο μεταξύ των οποίων αυτά που σχετίζονται με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ αλλά και το ζήτημα των δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου