Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Προς κατάργηση ο «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρότεινε, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αμαρουσίου «Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας  και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)».
Ο Οργανισμός λειτουργεί αυτή τη στιγμή τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα «Κ.Α.Π.Η», το «Πολυϊατρείο», την «Πρόνοια » και άλλες υπηρεσίες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη εξ αιτίας της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.
Παρά τις σημαντικές περικοπές που έχουν γίνει τελευταία ο Οργανισμός εξακολουθεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Το κλείσιμο προτείνεται στα πλαίσια του νομοσχεδίου που προωθεί ο κ. Μανιτάκης και η κυβέρνηση για τον «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα με συγχωνεύσεις και καταργήσεις Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ .στο στενό δημόσιο τομέα και στους δήμους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) αντιτάχθηκε στο σχέδιο νόμου προκειμένου να διαφυλάξει τη συνταγματική  υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κοινωνικό της ρόλο.

Χωρίς καμία διάθεση να κινδυνολογήσουμε, εάν πραγματοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης, κατ’ εντολή της τρόϊκας, είναι πάρα πολύ πιθανόν δεκάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού με σχέση ιδιωτικού δικαίου να απολυθούν, οι δε πολίτες και οι οικογένειές τους να κληθούν να πληρώσουν στους ιδιώτες  για τις ίδιες υπηρεσίες χρήματα που δεν έχουν.

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί:
τη δημοτική Αρχή να πάρει δημόσια θέση πάνω στο θέμα και κυρίως να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους δημότες σε περίπτωση που τελικά η κυβέρνηση κάνει δεκτή την εισήγηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου να λάβει ομόφωνη απόφαση αντίθεσης στο κλείσιμο του «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.» και οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών του Δήμου (βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., «βοήθεια στο σπίτι», κ.λ.π»
τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση.
 Να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και να μην υποκύψουν σε πιέσεις για τη δημιουργία «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) που στη συγκεκριμένη περίπτωση καταργούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου