Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Απεχθές & επαχθές το χρέος του Δήμου Αμαρουσίου», λέει ο Λευτέρης Μαγιάκης

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» μιλώντας στη συγκέντρωση -συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίουπου διοργάνωσε την Δευτέρα 27 Μαΐου ο Συνδυασμός του, αφού ανέλυσε με στοιχεία την υπερχρέωση του Δήμου και τις  «Μνημονιακού Τύπου» δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η «Διοίκηση Πατούλη» απέναντι στο «Παρατηρητήριο» και στο «Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων», επισήμανε ότι με νομικούς όρους το χρέος του Δήμου μπορεί να χαρακτηρισθεί «απεχθές και επαχθές». 

Η αντιμετώπιση του, πρόσθεσε, πρέπει να είναι  ανάλογη, δηλαδή  με διαγραφή μέρους του χρέους αφού προηγηθεί διαχειριστικός έλεγχος.
Ανέφερε ακόμη τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν από μια άλλη δημοτική αρχή, που όπως είπε, θα διοικήσει με αρχές και όχι πελατειακά το δήμο, προς όφελος των δημοτών. 
Υποστήριξε επίσης την ανάγκη ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και των εργαζόμενων του Δήμου για την αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Προσκεκλημένοι της κίνησης στην εκδήλωση - συζήτηση την οποία συντόνισε το μέλος της Γραμματείας της Κίνησης Έφη Κατσούλαήταν οι κ.κ. Π. Σκούτας συντονιστής της «Ανοιχτής Πόλης» και ο Γ. Ιωαννίδης Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου της Ν. Ιωνίας.
Στην παρέμβασή του ο κ. Σκούτας ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα σταματήσει την υποβάθμιση και τον οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» από ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο που δεν θα είναι συγκεντρωτικό και δημαρχοκεντρικό και θα κατανείμει τα δημοτικά τέλη στους δημότες και τους επαγγελματίες ανάλογα με τα εισοδήματα τους. Θα διασφαλίσει στους δημότες τις κοινωνικές παροχές».
Ο κ. Ιωαννίδης επικεντρώθηκε στο «Παρατηρητήριο των Ο.Τ.Α» που όπως είπε καταργεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των δήμων και δεν εξασφαλίζει τους Ο.Τ.Α. για τη συνέχιση της παροχής των συνταγματικά κατοχυρωμένων επιχορηγήσεων.
«Με τις πολιτικές που μας επιβάλλονται αισθάνομαι σαν  κρατικός υπάλληλος κάτι σαν διευθυντής της Δ.Ο.Υ. και όχι σαν εκλεγμένος αντιδήμαρχος από τους δημότες για τους δημότες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η παρέμβαση του κ. Μπούρα ο οποίος παρουσίασε με αριθμούς την τεράστια επιβάρυνση του δήμου από τα τοκοχρεολύσια που προκύπτουν από την επιμήκυνση των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων.
Το «παρών» στην εκδήλωση  έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλ. Μπρέγιαννης, Κ. ΨάλτηΔ. Πολυχρονιάδης και  Πέτρος Κούκουζας, καθώς επίσης μέλη των διοικητικών συμβουλίων  των τοπικών συλλόγων της πόλης μας, όπως των «Εργατικών Κατοικιών», του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Κασταλία»,  «Παραδείσου»«Πολυδρόσου»«Αναβρύτων Αγ. Δημήτριος», της «Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου», του Συλλόγου «Πνοή» καθώς και της «Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου».
Εκ μέρους των εργαζομένων του δήμου παρέστησαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου