Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Διοίκηση Πατούλη: δεν διεκδικήσαμε ποτέ «το μονοπώλιο» στη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης

                Η κοινωνική πολιτική είναι υπόθεση όλων, 
           είναι υπόθεση χρησιμότητας & όχι δημοσιότητας
Πρώτον, ως Διοίκηση αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις μας πως ποτέ δεν διεκδικήσαμε ως Δήμος «το μονοπώλιο» στη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια έχουμε στηρίξει με τη βοήθεια και τη συνεργασία φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων της πόλης αλλά και απλών πολιτών, δεκάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Δεύτερον, ο Δήμος Αμαρουσίου ουδέποτε έθεσε οποιοδήποτε εμπόδιο στις πρωτοβουλίες συλλόγων, φορέων και πολιτών που στόχο είχαν την ενίσχυση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Αν παρακολουθούσε ο κ. Μπρέγιαννης, τις ανακοινώσεις των συλλόγων αυτών, θα διαπίστωνε ότι επανειλημμένα έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες τους προς τη Διοίκηση του Δήμου, για τη στήριξη που τους προσφέρει για την επίτευξη των σκοπών τους.
Τρίτον, πιστεύουμε πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η οικονομική κρίση να αποτελεί αφορμή για να κινούνται ορισμένοι με τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία.

Η συγκεκριμένη κίνηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Μπρέγιαννης, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια δράση ρυπαίνοντας την πόλη με παράνομη αφισοκόλληση και αναγγέλλοντας τη χρησιμοποίηση ενός δημοτικού χώρου για τον οποίο δεν είχε εξασφαλίσει νόμιμη άδεια.
Τέταρτον, αδικεί τον εαυτό του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ταυτίζεται πολιτικά με «κινήσεις πολιτών» πίσω από τις οποίες βρίσκονται αποδεδειγμένα συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις και πρόσωπα που η δράση τους καθοδηγείται όχι από αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αλλά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πρόσωπα, παρατάξεις και κόμματα που αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια επενδύουν πολιτικά στην αγωνία, στα προβλήματα και στην ανασφάλεια που βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες. Πρόσωπα και παρατάξεις που αρκούνται στον καταγγελτικό λόγο και απουσιάζουν όλα αυτά τα χρόνια από τις δεκάδες κοινωνικές πρωτοβουλίες που διοργανώνει είτε ο Δήμος είτε οι φορείς της πόλης μας με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Πρόσωπα και παρατάξεις που δεν έχουν πει ούτε μια καλή κουβέντα για τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις και υπηρεσίες που ως Δήμος παρέχουμε σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Η σημερινή Διοίκηση πιστεύει πραγματικά πως η κοινωνική πολιτική είναι υπόθεση όλων, είναι υπόθεση χρησιμότητας κι όχι δημοσιότητας. Γι’ αυτό καλούμε τον κ. Μπρέγιαννη, αλλά 
και κάθε δημοτική παράταξη που πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό των συμπολιτών μας,
 να στηρίξουν με έργα κι όχι με λόγια, με την εθελοντική συμμετοχή και παρουσία των στελεχών τους, τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις που ως Δήμος υλοποιούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου