Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε συγχώνευση του «ΙΓΕ», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου!

Την πάγια θέση του για τη μη κατάργηση του «ΙΓΕ»(έχει την ευθύνη διαχείρισης του Δάσους Συγγρού) και την ενσωμάτωση του στο Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», 
επαναβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  στην συνάντηση που είχε την Δευτέρα 15 Απριλίου στο Δημαρχείο, με την  Πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χρ. Θεοδωρακοπούλου και την Γραμματέα Κ. Μητρογώγου, παρουσία των Αντιδημάρχων Σπ. Σταθούλη και Β. Κόκκαλη.
Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις παρεμβάσεις που με προσωπική του πρωτοβουλία έχουν αναληφθεί προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, με την επισήμανση προς την Κεντρική Εξουσία ότι :
«ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε συγχώνευση του «ΙΓΕ» με οιονδήποτε άλλον Οργανισμό, καθώς το «Δάσος Συγγρού» αποτελεί τελευταία όαση πρασίνου στην Αττική και στα Βόρεια Προάστια».  
Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε την πάγια θέση του για την προστασία και τη διαφύλαξη του Δάσους, υπογραμμίζοντας ...



«πρέπει να αποφεύγεται η διάνοιξη νέων μονοπατιών, προκειμένου να περιφρουρηθεί η φυσικότητα του Δάσους, που αποτελεί σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας τόσο των κατοίκων του Αμαρουσίου, όσο και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου».  
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που ανέδειξε η συνάντηση, ήταν η «συνεννόηση των δύο πλευρών για την διοργάνωση εκπαιδευτικών ασκήσεων πυροπροστασίας και ασκήσεων ετοιμότητας σε συνεργασία με τους εθελοντές της πόλης, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας του Δάσους Συγγρού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου