Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αλ. Μπρέγιαννης: χωρίζει τους δημότες σε «παιδιά & αποπαίδια», ο Πατούλης!

                       Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ !!!
Το λιγότερο έκπληξη προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου να μην παραχωρήσει χώρο στην «Κίνηση Αλληλέγγυων Δρόμων» για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, αλλά και η επίθεση που πραγματοποίησε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου στους διοργανωτές της εκδήλωσης.
Η στάση του κ. Πατούλη και των συνεργατών του μοιάζει το λιγότερο αντιφατική, από τη στιγμή που ο ίδιος κόπτεται ότι φροντίζει για το συμφέρον και τη στήριξη των δημοτών , επιδιώκοντας τη διοργάνωση και τη συμμετοχή του, όπως και της δημοτικής αρχής, σε δεκάδες ανάλογες εκδηλώσεις, με προφανές «αντίτιμο» για τον ίδιο λεπτά δημοσιότητας και πόζες στο φωτογραφικό φακό.
Η απορία, όμως, έρχεται να μετατραπεί σε ενόχληση, όταν ο ίδιος ο κ. Πατούλης με τη στάση του χωρίζει τους δημότες σε «παιδιά και αποπαίδια». Είναι, άραγε, το πρόβλημά του ότι δεν διοργάνωσε ο ίδιος ή δεν συμμετείχε στην εκδήλωση της «Κίνησης Αλληλέγγυων Δρόμων»; 
Ποιο ήταν το κριτήριό του για να βάλει προσκόμματα στη συγκεκριμένη εκδήλωση; 


Τι παραπάνω προσφέρουν ανάλογες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου, εκτός από την προσωπική του παρουσία;
Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη των ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, δεν νοείται υπό το καθεστώς ιδιοκτησιακής αντίληψης. Πόσω μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τη δημοτική αρχή, η οποία δεν πρέπει να διχάζει, αλλά να ενώνει τους πολίτες σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Σε τελική ανάλυση, ας αφήσει να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες ποιος και πώς υλοποιεί με το σωστό κατ’ αυτούς τρόπο την κοινωνική πολιτική. Ας μην σπεύδουν ο κ. Πατούλης και οι συνεργάτες του να προκαταλάβουν, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, τα αισθήματα των δημοτών. 
Ας μην ξεχνάνε, άλλωστε, ότι δεν τους εκφράζουν στο σύνολό τους, κάτι που γίνεται όλο και πιο φανερό μέρα τη μέρα, σε κάθε γειτονιά της πόλης.

                                                Αλέξανδρος Μπρέγιαννης
                         Επικεφαλής Αξ. Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου