Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μαθητές σε έκθεση κατά της σύγχρονης δουλείας

Σε μια ιδιαίτερη έκθεση θα συμμετάσχουν μαθητές από την Αθήνα θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και της σύγχρονης δουλειάς, με αφορμή το περιστατικό στην  Μανωλάδα Ηλείας. 
Πρόκειται για  την έκθεση «Step 2 Freedom», που θα γίνει στον χώρο τέχνης «Βρυσάκι»Μαθητές, από 15 έως 18 ετών, από δημόσια σχολεία της Αττικής παρουσιάζουν έργα εικαστικά, βίντεο, ποίηση, ιστορίες, δοκίμια, τραγούδια και χορό, αξιοποιώντας όποια μορφή έκφρασης τους εμπνέει για να στείλουν μήνυμα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
«Μη γυρίζεις την πλάτη σου, θα μπορούσες να είσαι εσύ. Γι’ αυτό το να βοηθάς αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να είναι η πρωταρχική σου σκέψη», γράφει στο ποίημά του, στα αγγλικά, ο 16χρονος Νίκος.
 Την έκθεση «Step 2 Freedom», που θα διαρκέσει από τις 19 ως τις 30 Απριλίου, συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία των ΗΠΑ(!!!), ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός(;;;) «No Project» και ο Χώρος Τέχνης «Βρυσάκι»
Αποτελεί δε την κορύφωση μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «No Project» που διεξήχθησαν σε δημόσια σχολεία της Αττικής. 
Τα εργαστήρια είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και το ανθρώπινο εμπόριο.

Το «No Project» είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία κατά της εμπορίας ανθρώπων που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων στο θέμα αυτό.
 Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης ταινίες κινουμένων σχεδίων φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και αφίσες που φιλοτέχνησαν. Η θεματική των ταινιών αφορά την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Πηγή: ana-mpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου