Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η κατάσχεση που δεν έγινε...

Την Τετάρτη 24 Απρίλη, ήταν προγραμματισμένη στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου η κατάσχεση για την μοναδική κατοικία ανέργου και απόρου συμπολίτη μας. Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ενημέρωση για το ίδιο θέμα (δείτε την εδώ), μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και άλλων συμπολιτών μας την προηγούμενη Πέμπτη 18/4 στην Εφορία Κηφισιάς, είχαν δοθεί (προφορικές) διαβεβαιώσεις ότι το σπίτι του ανέργου θα εξαιρεθεί από τον πίνακα του πλειστηριασμού.
Επειδή όμως οι μέρες είναι πονηρές, κατά την προγραμματισμένη δικάσιμο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, περίπου 80 ατόμων, από τις παρακάτω συλλογικότητες:
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνω», Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων & πολιτών Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, Πρωτοβουλία Κατοίκων Ραφήνας - Πικερμίου ενάντια στα χαράτσια, Κίνημα «Δεν πληρώνω», αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ, καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Αμαρουσίου «Κόντρα στον καιρό» και «Εκτός των τειχών».
Ο συμβολαιογράφος για την κατάσχεση τελικά δεν παρουσιάστηκε, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά η δέσμευση των υπηρεσιών της εφορίας την περασμένη Πέμπτη ότι η κατάσχεση ανακαλείται, τηρήθηκε.

Η υπόθεση της κατάσχεσης δείχνει το δρόμο που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση.
Οι κινητοποιήσεις που την απέτρεψαν, η ετοιμότητα που επέδειξαν οι συλλογικότητες που ενεργοποιήθηκαν, η κίνηση του ανέργου να έρθει σε επαφή με αυτές εγκαίρως, η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα δείχνουν τον αντίθετο δρόμο, αυτόν του λαϊκού κινήματος, που μπορεί και πρέπει να αντισταθεί, να υπερασπίσει την κοινωνία, να κερδίσει μικρές και μεγάλες νίκες, να οδηγήσει τελικά στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της.

            epitropikifisias@gmail.com, Tηλ.: 6974 105 775

                Internet: http://epitropikifisias.blogspot.gr/

            Facebook & Twitter: Επιτροπή Κηφισιάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου