Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «φιλικό» σε κατοίκους & επισκέπτες

              Με νέους κανόνες από τις αρχές του καλοκαιριού
             η εφαρμογή της «ελεγχόμενης στάθμευσης» 
Χαμηλό κόμιστρο για τους επισκέπτες, προσαρμοσμένο στις νέες οικονομικές συνθήκες
Περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, στα όρια του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου
Νέο ωράριο λειτουργίας του συστήματος, με βάση το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων
Αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για τη στάθμευση εμπόρων, επαγγελματιών και εργαζομένων.
Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης φιλικό σε κατοίκους και επισκέπτες
Η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο του Αμαρουσίου είναι μια απαραίτητη παρέμβαση, που στόχο έχει αφενός την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Αφετέρου την αύξηση της επισκεψιμότητας της εμπορικής αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης πεζών και οχημάτων.
 Είναι ένα μέτρο που δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά λειτουργικό, αφού φιλοδοξία μας είναι να μπει τάξη στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να δώσουμε αξία στις περιουσίες των συμπολιτών μας, να αναβαθμίσουμε την τοπική μας αγορά. 
Η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο σχεδιάστηκε για να αυξηθεί η διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης για τους επισκέπτες της τοπικής αγοράς αλλά και τους κατοίκους όλες τις εργάσιμες ώρες και να απομακρυνθούν τα περίπου 1.000 αυτοκίνητα,  που καθημερινά καταλάμβαναν δωρεάν τους χώρους του Κέντρου. Αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους προέρχονται από γειτονικούς Δήμους και χρησιμοποιούν το Μαρούσι ως σταθμό μετεπιβίβασης για τον ΗΣΑΠ.

                    Ακούμε τη γνώμη των πολιτών
 Για τους παραπάνω λόγους το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοσθεί στο Μαρούσι, αφού πρώτα αξιολογήσουμε τις θέσεις, προτάσεις και επισημάνσεις των κατοίκων, εμπόρων και εργαζομένων της πόλης μας, όπως αυτές διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα , μετά την ενημέρωση που έλαβαν ότι ξεκινά η εφαρμογή του συστήματος.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ακούει τη γνώμη των πολιτών.
 Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και ο διάλογος είναι μια διαρκής διαδικασία, μέσα από την οποία λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις, που υπηρετούν ένα στόχο, να ξανακάνουμε το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη.

       Από τις αρχές καλοκαιριού & με νέους κανόνες,
                        η ελεγχόμενη στάθμευση
 Στο πλαίσιο αυτής της διαρκούς διαβούλευσης, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έλαβε υπόψη της τις απόψεις των πολιτών και προωθεί τις απαραίτητες εκ του Νόμου διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες, προκειμένου η ελεγχόμενη στάθμευση να λειτουργήσει στο Μαρούσι με νέους κανόνες, από τις αρχές του καλοκαιριού.

                                 Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες

Απόφαση της σημερινής Διοίκησης είναι να εφαρμόσει ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που δεν θα επιβαρύνει τον κάτοικο, θα προβλέπει φθηνό κόμιστρο για τον επισκέπτη και θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των επαγγελματιών και εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό προωθούμε ένα σύστημα:
Με χαμηλό κόμιστρο για τους επισκέπτες, προσαρμοσμένο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Που θα προβλέπει περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, στα όρια του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.
Με νέο ωράριο λειτουργίας, με βάση το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Λύσεις και για εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζόμενους
 Παράλληλα, για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της στάθμευσης όσον αφορά τους εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζομένους στην περιοχή εφαρμογής του συστήματος, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά:
Στην εξεύρεση και αξιοποίηση, με συγκεκριμένους κανόνες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, υπαρχόντων ελεύθερων χώρων , προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης των εμπόρων, επαγγελματιών και εργαζομένων
Στην αξιοποίηση για τον ίδιο σκοπό χώρων στάθμευσης , ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου (parking Δημαρχείου και Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού)
Από τις αρχές καλοκαιριού, θα λειτουργήσει στο Μαρούσι ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, αντάξιο με όσα λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
Aλλά πάνω από όλα, φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου